Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Vízben bújt el a rendőrök elől, pedig nem is tud úszni

A 20 éves tassi férfi életét az egyenruhások mentették meg.
Kedden 17 óra 15 perckor Tasson, a Kunsági főcsatornánál három férfi horgászás közben szóváltásba keveredett, majd egyikük, F. L. egy késsel megsebesítette egyik vitapartnere kezét. A sértett segítségére siető állampolgár értesítette a rendőrséget a történtekről - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

A police.hu-n olvasható közlemény szerint a helyszínre néhány perc alatt kiérkező rendőröket észlelve F. L a csatornába menekült. A férfit felszólították az egyenruhások, hogy a saját életének, testi épségének megóvása érdekében jöjjön ki a hideg vízből. Balla László rendőr őrnagy, Sebestyén István rendőr törzsőrmester és Pintér Gábor rendőr törzszászlós az akkor már segítséget kérő férfihez siettek. Közben egyikük értesítette a mentőszolgálat munkatársait. Kiderült, hogy a bajbajutott nem tud úszni és fájdalmai miatt magatehetetlen, ezért Balla László és Sebestyén István a szolgálati felszerelésük és kabátjuk levételét követően bementek a nyakig érő vízbe, majd az életjelet alig adó férfit a part felé vitték. A süllyedő iszap miatt nehezen mozogtak, ezért a parton maradt Pintér Gábor egy botot nyújtott be segítségül, amellyel kihúzta Sebestyén István törzsőrmestert, aki magához szorította a mozgásképtelen férfit, miközben harmadik társuk erősen tartotta őt.

A parton az egyenruhások levették a bajbajutott vizes, hideg felsőruházatát, valamint az iszaptól elnehezedett gumicsizmáját és ráadták saját szolgálati kabátjukat, majd a bejelentő fűtött autójába fektették. Ezt követően a kihűlt férfit további egészségügyi ellátás céljából a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást F. L. 20 éves tassi lakossal szemben.

(Leadképünk illusztráció - a szerk.)

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állami pénzintézeti képviselet nyílt Kecskeméten

Megnyílt a Külgazdasági és Külügyminisztérium által felügyelt EXIM közép-alföldi regionális… Tovább olvasom