Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Zádor Ervin lehet az új kecskeméti uszoda névadója

A napokban elhunyt melbourne-i olimpiai pólóhősről, Zádor Ervinről nevezné el a kecskeméti uszodát egykori játékostársa, a halhatatlan sportolók egyesületét vezető Kárpáti György.
A napokban elhunyt melbourne-i olimpiai pólóhősről, Zádor Ervinről nevezné el a kecskeméti uszodát egykori játékostársa, a halhatatlan sportolók egyesületét vezető Kárpáti György, aki a Digi Sport Reggeli Start című műsorában azt is elmondta: az Amerikába disszidáló Zádorral megnyerték volna a római olimpiát is.

„A Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete ápolni fogja Zádor Ervin emlékét. Már meg is van a fejünkben a kezdeményezés egy uszoda elnevezéséről. A létesítményt még ki kell választani. Ma Magyarországon talán a kecskeméti a legszebb uszoda, szerintem annak kellene a Zádor Ervin uszodának lennie" – mondta az elképzelésről Kárpáti György.


Egykori játékostársát úgy jellemezte: „Állítom, ha Zádor Ervin huszonegy éves korában, a megnyert olimpia után nem határoz úgy, hogy kint marad Amerikában, hanem hazatér, még két olimpia benne lett volna. Majdnem megesküdnék, hogy a következő, 1960-as római olimpiát, ahol bronzérmesek lettünk, Zádorral megnyertük volna."

„Sok hasonlóság volt köztünk, egy nem: ő fél méterrel magasabb volt nálam. Amúgy ő is úszó volt, Melbourne előtt robbant be a válogatottba, Rajki Béla szövetségi kapitány a fantasztikus játékát látva gondolkodás nélkül tette át a B-ből az A-válogatottba az olimpia előtt. Szinte lefoghatatlan volt, erős, okos, gyors, megközelíthetetlen. Én is rájátszottam, mert pozícióelőnyből minden labdát becipelt a kapuba" – fogalmazott.

„Ervin visszahúzódó, másfelől nagyon jópofa, szellemes, okos fiú volt. Nem használta ki azt az óriási lehetőségét, hogy a magyar forradalom politikai szimbólumává lett, inkább visszahúzódott szerényen. Tartottam vele végig a kapcsolatot, levélben, telefonon. Utoljára másfél hónapja mondtam neki: remélem, Londonban találkozunk. Sajnos nem volt valami jó a hangja" – tette hozzá Kárpáti.

Olvasóink írták

 • 5. aROGÁNs 2012. május 13. 20:41
  „Tudod, ez a NET!
  Ítélkezzen felettünk a NÉP (vagy a "trollok")!
  Szerintük kinek vannak problémái?
  Neked vagy Nekem?”
 • 4. LMS 2012. május 13. 12:30
  „Igazából nem érdekel, hogy kiről nevezik el, de megkérdezném: a felsoroltak közül bármelyik megfelelt volna neked? Megválaszolom: nem hiszem. Tipikusan az a fajta vagy, aki csak azért írogat mindenféle fórumon, hogy folyamatosan fikázódhasson, mert nem tudja máshol levezetni a mindennapi feszültséget. Mellesleg igencsak fárasztó, hogy szinte minden fórumon megjelentek és úgy teleokádjátok a negatív, arrogáns dumátokkal, hogy végül az ember tényleg elhiszi, hogy a legtöbb ember ilyen pesszimista tuskó.

  Lehet-e véleményed? Lehet, de akkor megkérdezném: miért is kéne, hogy pont a te véleményed számítson egy uszoda elnevezésénél? Na? Ugye. Majd végül elnevezik valakiről (remélhetőleg nem egy politikusról), amin aztán megint lehet sápítozni, meg felsorolgatni. Mellesleg, ha olvastad a cikket, akkor látod, hogy az is csak egy régi játékostárs véleményén alapul, nyilván nem az övé a döntés egy személyben, szóval ő is kikérhetné magának, hogy ez meg az ő magánvéleménye, amihez neki is joga van, nem csak neked.

  Inkább örülnél, hogy ennyi sikeres sportolónk van. Nem hiszem, hogy mindegyikről el tudnak nevezni valamilyen sportlétesítményt, szóval mindig lesz, aki kimarad. Továbbra sem értem, hogy az, hogy van/volt egy rakás kiváló sportolónk, az éppen mit csökkent ennek az egynek az értékein.

  Kedves tőled, hogy személyeskedő kamuaggódásnak álcázva rámprojektálod mindennapjaid problémáit, de sajnos nem vagyok sem pszichológus, sem pszichiáter szakorvos, úgyhogy kérlek, gondjaiddal fordulj a legközelebbi szakértőhöz, mielőtt szervi elégtelenséget is okoznának.”
 • 3. aROGÁNs 2012. május 13. 07:42
  „Hi LMS (nem tisztelt)!

  Minden OK? Jól vagy? Magánélet, munka rendben?

  Véleményem lehet, ugye?

  A magyar vízilabda olimpiai bajnokai:
  Ambrus Miklós ? Antal Róbert ? Barta István ? Benedek Tibor ? Biros Péter ? Bodnár András ? Bolvári Antal
  Boros Ottó ? Bozsi Mihály ? Brandi Jenő ? Bródy György ? Csapó Gábor ? Cservenyák Tibor ? Dömötör Zoltán
  Fábián Dezső ? Faragó Tamás ? Felkai László ? Fodor Rajmund ? Gerendás György ? Gergely István
  Gyarmati Dezső ? Halassy Olivér ? Hasznos István ? Hazai Kálmán ? Hevesi István ? Homonnai Márton
  Horkai György ? Hosnyánszky Norbert ? Ivády Sándor ? Jeney László ? Kanizsa Tivadar ? Kárpáti György
  Kásás Tamás ? Kenéz György ? Keserű Alajos ? Keserű Ferenc ? Kis Gábor ? Kiss Gergely ? Konrád Ferenc
  Konrád János ? Kósz Zoltán ? Kutasi György ? Lemhényi Dezső ? Madaras Norbert ? Märcz Tamás
  Markovits Kálmán ? Martin Miklós ? Mayer Mihály ? Molnár Endre ? Molnár István ? Molnár Tamás ? Németh János
  Pócsik Dénes ? Rusorán Péter ? Sárkány Miklós ? Sárosi László ? Steinmetz Ádám ? Steinmetz Barnabás
  Sudár Attila ? Szécsi Zoltán ? Székely Bulcsú ? Szittya Károly ? Szívós István ? ifj. Szívós István ? Tarics Sándor
  Varga Dániel ? Varga Dénes ? Varga Tamás ? Varga Zsolt ? Vári Attila ? Vértesy József ? Vízvári György ? Zádor Ervin

  Hányról van elnevezve uszoda? Még felsorolhatnánk esetleg az úszókat is! Nem kell itt demokráciát meg diktatúrát emlegetni.

  A kecskemétit hagy nevezzék már el a kecskemétiek!!!”
 • 2. LMS 2012. május 12. 22:46
  „Tisztelt Arrogáns (igen, két ´r´-rel)!

  Miért "remek" a remek sportoló? Talán nem lehet elmenekülni egy diktatúrából?
  Miért ne érdemelhetne egy nemzetközi hírű, eredményes, magyar sportoló uszodát Kecskeméten? Vagy mindenkiről mindent Budapesten kell elnevezni, Kecskeméten meg "csak" kecskemétiekről lehet? Tájékoztatna, hogy mégis hogyan képzeli el ezt?
  Ha Chuck Norris uszodát akarnának, megérteném, de azt hiszem ez csak a menetrend szerint érkező, "nekem semmi se jó" modoros troll fikázódás, nem más.

  Bónuszkérdés: Ha önről kiderül, hogy még annyi aranyéremhez sem segítette hozzá a magyar nemzetet, még demokrácia alatt sem, mint a fentemlített "remek" (sic!) sportoló diktatúra idején, akkor önről mit ne nevezzünk el? Több választ is bejelölhet!”
 • 1. aROGÁNs 2012. május 11. 08:15
  „Tisztelt Gyuri Bá!

  Érdeklődnék, hogy ez a "remek" sportoló, aki nem segítette Önöket a következő olimpiai aranyérmekhez, az miért is érdemelne egy uszodát?
  Zádor úr milyen szálakkal kötődik Kecskeméthez?
  Ön szerint a kecskemétiek nem találnak méltó személyt az uszoda elnevezésére?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új étterem és szálloda épült a kecskeméti gokartpályán

A projekt megvalósulása hosszú távon minőségi vonzerőt jelent és garantálja a Gokart Stadion… Tovább olvasom