Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Zalai beszállító jelentkezett be a Mercedesnél

Kecskemét - Szállítópályákat gyártana a zalai Femat Hungaria Kft. a Mercedes kecskeméti gyára számára.

A terv nem légből kapott mivel korábban már szállítottak a németországi gyáraknak is. A korábbi évek sikeres autóipari pályázatai után a remények szerint a kecskeméti Mercedes-gyár építésénél is beszállító lehet a Zala megyei Csesztregen működő Femat Hungária Kft. - mondta el csütörtökön a gép- és acélszerkezeteket gyártó társaság ügyvezetője.

Takács László kifejtette: több olyan céggel is kapcsolatban állnak, amely valószínűleg elnyeri az autógyár technológiai berendezéseire szóló pályázatokat, ezért bíznak abban, hogy a zalai cég az általa gyártott szállítópályákkal részese lehet a beruházásnak. A Mercedes-szel - akárcsak más autóipari céggel -  nem újkeletű a kapcsolatuk, a márka németországi, Sindelfingenben és Rastattban működő gyárainak alsópályás és függő szállítórendszereit is Csesztregen készítették. Ezeknél a technológiaváltás miatt most szintén újabb megrendelésre számítanak.

A teljes egészében osztrák magántulajdonban lévő Femat Kecskemétről és a két németországi gyárból összesen több millió eurós nagyságrendű megrendelést kaphat, ha részese lehet a munkálatoknak.

Míg korábban az autóipari megrendelések a cég árbevételének mintegy kétharmadát adták, addig az utóbbi években az építőipari és bányászati technológiák kerültek előtérbe. Rakodógépeket, felületkezelő berendezéseket, valamint ércbányászathoz zúzó- és szállítópályákat is készítenek, utóbbiak az autóipar visszaesése miatt mentőövet jelentettek a cégnek.

Idén az első három hónapban még veszteségesen termelt a Femat, áprilistól azonban a piackutatás és az így talált új vevők jóvoltából ugrásszerűen nőtt a megrendelések állománya. Reményeik szerint ebben az évben 5-6 millió eurós bevételre tehetnek szert, a Mercedes hazai és német gyárainak megrendelésétől is függően - közölte az ügyvezető.

Olvasóink írták

  • 1. deszkás 2010. június 29. 20:25
    „Aha! FEMAT magyar bérmunkásokkal.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Hilton épít szállodát Kecskeméten

Közel kétmilliárd forintból vadonatúj, 100 szobás, négycsillagos hotelt épít a Hilton Kecskeméten - derült ki a csütörtöki sajtótájékoztatón. Tovább olvasom