Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Zombor: alaptalanul vádaskodik az MSZP kecskeméti elnöke

Király József bejelentette, hogy feljelentést tesz két, Kecskemétet és környékét érintő közlekedésfejlesztési projekthez készített tanulmány miatt.
Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere szerint alaptalanul vádaskodik az MSZP kecskeméti elnöke, amikor a városban folyó 20 milliárd forint összegű fejlesztések alapjául szolgáló tanulmányok miatt feljelentéssel fenyegetőzik.

A döntések 2009-ben születtek, amikor mind a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanácsban (DARFT), mind pedig a pályázatokat elbíráló zsűriben a szocialista vezetésű kormány által delegáltak voltak többségben – hangsúlyozta Kecskemét polgármestere hétfőn, a városházán tartott sajtótájékoztatóján.

Király József, az MSZP kecskeméti elnöke, önkormányzati frakciójának vezetője, Bács-Kiskun megye 1-es választókerületének képviselőjelöltje március 6-án jelentette be, hogy feljelentést tesz két, Kecskemétet és környékét érintő közlekedésfejlesztési projekthez készített tanulmány miatt. A szocialista politikus szerint, drágán készültek el az anyagok, amelyeket szavai szerint fércműnek lehet minősíteni.

Zombor Gábor - aki Bács-Kiskun megye 2-es választókerületének Fidesz-KDNP-s képviselőjelöltje - elmondta: a pályázat előkészítése 2009-ben indult, amikor a DARFT-hoz kellett egy prezentációt benyújtani, amely az MSZP helyi elnöke által kifogásolt tanulmányok alapján készült el. Ezt a prezentációt a fejlesztési tanács elfogadta, és javasolta kiemelt projektként megvalósításra. Emlékeztetett arra, hogy a közlekedésfejlesztési pályázatok révén Kecskemét eddig mintegy 70 milliárd forint pályázati forráshoz jutott, amelyből csaknem 20 milliárd forint értékű már a megvalósulás fázisában van.

Zombor Gábor közölte: a több tízmilliárd forint összegű fejlesztéseket megalapozó két tanulmány nettó 30 millió forintos költségét is elnyerte a pályázaton a város.

A nyertes pályázatok segítségével épül az északi elkerülő út több mint 12 milliárd forintból. Ezeken a pályázatokon nyerték el a tömegközlekedés fejlesztésére a hibrid buszokat, az intelligens utastájékoztatási rendszer kiépítéséhez szükséges forrást, valamint az intermodális csomópont megépítésének lehetőségét - sorolta a polgármester.

Azt nem gondolja senki komolyan, hogy a Botka László, Szeged szocialista polgármestere által vezetett fejlesztési tanács fércművek alapján támogatta volna Kecskemét projektjeit, ha nem megalapozottak – fogalmazott Zombor Gábor.

A polgármester kiemelte, hogy az elkészült pályázatot és az elszámolt pályázati tevékenységet mind a közvetítő szervezet, mind az európai uniós ellenőrző szervezet megvizsgálta, és kifogást, hibát nem talált.

A polgármester bejelentette: ha az ügyészségtől értesítést kapnak a feljelentésről, akkor a polgármesteri hivatal büntetőeljárást kezdeményez a feljelentő ellen, mivel hamisan, alaptalanul vádolta meg az önkormányzatot. Nem fogják hagyni, hogy politikai szempontok miatt veszélyeztessék az elnyert pályázati források lehívását – tette hozzá.

Király József az MTI érdeklődésére elmondta: március 7-én ügyészségi feljelentést tett a két tanulmány miatt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kábítószer a kocsi motorterében - fotó, videó

Összesen 37 kilogramm kábítószert próbált meg átcsempészni két férfi a Tompánál. Tovább olvasom