Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Zombor: Kecskemét sikeres uniós pályázó

A város által elnyert EU Önerő Alap támogatásokkal kapcsolatosan tartott sajtótájékoztatót szerdán délelőtt a kecskeméti Városházán Zombor Gábor polgármester.
Az EU Önerő Alap támogatások a 2012-2013-as pályázati évben 7 projektet érintettek, és az így elnyert támogatás összesen 125.684.872 Forintot tett ki - 2014-ben az 5 érintett projekt esetében pedig összesen 430.117.698 Ft volt; az eddig elnyert támogatások volumene a beruházások összességében pedig közelíti a 11 Milliárd Forintot. A pályázatok az előttünk álló időszakban újabb lendületet kaphatnak, mivel a Kormány átvállalta az önkormányzatok jó részint a kötelező önerő miatt felhalmozódó adósságát; és a jövőben jóval kisebb arányú önerővel is mód nyílik majd pályázni.

Fotó: kecskemet.hu
Fotó: kecskemet.hu

„ Minden pályázaton elindultunk amin lehetett, és a nem voltunk restek lehajolni a fillérekért. Így valósulhatott meg számos, a város fejlődését előmozdító projekt" - mondta a polgármester.

Fotó: kecskemet.hu
Fotó: kecskemet.hu

Zombor Gábor elmondta, hogy külön büszke az új Mercedes buszok beszerzésére, melyek egy nulla-emisszós pályázat újragondolása folytán kerülhettek Kecskemétre. Mivel kiderült, hogy a településszerkezet miatt sem villamos-, sem troli-vonalak megvalósítására nincs mód, így kerültek utcáinkra az elektromos meghajtású hybrid-buszok. Ráadásul a sikeres pályázás folytán 100 százalékos uniós támogatással.

Részletek és a további sikeres pályázatokról bővebben itt!>>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy gázvezeték átvágása miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén

Egy 63 milliméteres gázvezetéket vágott át egy markoló, ezért száz méter sugarú körben tíz… Tovább olvasom