Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Zsigó: a bajai időközi választás tétje, hogy ˝ bukott baloldal visszatér-e˝

Zsigó Róbert, Baja polgármestere szerint a városban vasárnap tartandó időközi önkormányzati választás tétje az, hogy "a bukott baloldal visszatér-e".
A polgármester, a Fidesz szóvivője szombati, bajai sajtótájékoztatóján Bajnai Gordonnak, az Együtt-PM szövetség vezetőjének arra a kijelentésére reagálva, hogy Orbán Viktor "nem mert" elmenni Bajára, úgy fogalmazott: a Fidesznek elég segítség az, hogy itt van Gyurcsány Ferenc, Mesterházy Attila és Bajnai Gordon, mert ezzel világossá tették, hogy mi a választás tétje.
"Ezt tudniuk kell a bajaiaknak és tudniuk kell, hogy Baját meg kell védenünk" - tette hozzá.

Zsigó Róbert azt mondta: mióta a "bukott baloldal" politikusai betették a lábukat Bajára, folyamatosan békétlenséget és feszültséget teremtenek. "Egyrészt össze-vissza hazudoznak, másrészt világosan látszik, hogy kézi vezérléssel az ide importált gyűlöletkampányt irányítják" - fűzte hozzá.
A polgármester szólt arról, hogy Mesterházy Attila és Gyurcsány Ferenc után szombaton a "bukott baloldal" harmadik vezetője, Bajnai Gordon érkezett Bajára, aki "megkopasztotta a Hajdú-Bét által megkárosított sok száz családot".

"A Hajdú-Bét-ügyhöz hasonlóan csődbe vitt bajai agrárcég károsultjait is megkopasztotta, szintén ugyanazzal a módszerrel" - vádolta Zsigó Róbert Bajnai Gordont, aki egykor a városban élt.

A polgármester reagált a Bajnai Gordon szombat délelőtti sajtótájékoztatóján elhangzottakra, ott az Együtt-PM szövetség vezetője az októberben elindított, csaknem 4 milliárd forintos kórházfejlesztéssel kapcsolatban azt állította, hogy a beruházás a 2012-es határidő helyett 2014-ben készül el, "mert az új városvezetés képtelen volt elindítani ezt a programot két évig".

Zsigó Róbert azt mondta, Bajnai Gordonnak abban valóban igaza van, hogy akkor született döntés a bajai kórház fejlesztéséről, amikor ő volt a miniszterelnök. Hozzátette ugyanakkor, hogy a támogatás kevés volt, ezért 2012-ben az Orbán-kormány adott további 600 millió forint támogatást, amelynek révén a közbeszerzési eljárást ki lehetett írni.

A polgármester arra kérte a baloldali politikusokat, "ha már segíteni nem tudnak, akkor legalább ne ártsanak a városnak".

Úgy fogalmazott: "a bajaiaknak elegük van a Gyurcsány-Bajnai-kormány bukott politikusaiból, akik megkopasztották az embereket, a magyar családokat, akik együtt tették tönkre, együtt lopták szét Magyarországot".
"Nem fogjuk engedni, hogy Baja városa visszasüllyedjen a múltba" - tette hozzá.

Vasárnap időközi képviselő-választást tartanak Baján, a 3-as számú önkormányzati választókerületben, ezt azért kellett kiírni, mert az egyéni választókerületben megválasztott Bálint Tünde - aki a helyi Fidesz-frakció vezetője volt - 2013 májusában elhunyt.

A választáson a Fidesz jelöltje Kovács Csaba, az MSZP, az Együtt-A Korszakváltók Pártja és a Demokratikus Koalíció közös jelöltje Teket Melinda, a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelöltje Markó György, míg a Lehet Más a Politika Ikotity Istvánt indítja.

Korábban

Baja városa nem hagyja magát. El fogunk menni, el kell menni vasárnap választani - mondta a város fideszes polgármestere.

Baját használja fel egymás ellen Gyurcsány, Bajnai és Mesterházy, nem a város sorsa érdekli őket, hanem saját hatalmi versengésük - mondta Zsigó Róbert, Baja fideszes polgármestere pénteken a vasárnapi időközi önkormányzati választással kapcsolatban a városban tartott sajtótájékoztatóján.

"Jönnek-mennek a bukott baloldal politikusai a városban, sajnálattal látjuk, hogy Gyurcsány, Bajnai és Mesterházy az egymás közötti harcokat hozták el Bajára" - fogalmazott a polgármester.

Zsigó Róbert hozzátette: tegnap Mesterházy Attila vallotta magának a baloldal jelöltjét, ma Gyurcsány Ferenc jön a városba, holnap pedig úgy tudják, Bajnai Gordon jön Bajára, aki "annak idején a Hajdú-Béthez hasonlóan tett tönkre egy bajai céget" - jegyezte meg.

"Baja városa nem hagyja magát. El fogunk menni, el kell menni vasárnap választani" - mondta, hozzátéve, hogy "a bukott baloldal" egyetlen esélye az, ha a jobboldali szavazók elkényelmesednek és otthon maradnak.

A város vezetője hangoztatta, valódi összefogás egyetlen jelölt, Kovács Csaba (Fidesz-KDNP) mögött van. "Az ő munkájára számítunk a testületben, szeretnénk folytatni a kormány támogatásával azokat a fejlesztéseket, amelyeket elkezdtünk" - tette hozzá.

A fejlesztések között megemlítette, hogy a héten adták át a felújított Lőkert sori óvodát, befejeződött nyolc, az árvíz idején kárt szenvedett dunafürdői ház helyreállítása, és elhelyezték az alapkövét a városi kórház négymilliárd forintos fejlesztésének.

"Ezek annak a bizonyítékai, hogy ha a bajaikat hagyják nyugodtan dolgozni, sikeresek tudunk lennií - fogalmazott. Kérdésre válaszolva azt mondta, a jelöltjüket ért kritikák nem igazak, azok "mind a bukott baloldal gyűlöletkampányának vádaskodásai".

A bajai 3-as számú választókörzetben azért rendeznek időközi képviselő-választást, mert májusban meghalt Bálint Tünde, aki a képviselő-testületben a Fidesz frakcióvezetője volt.

A vasárnapi választáson a Fidesz jelöltje Kovács Csaba, a Magyar Szocialista Párt, az Együtt - A Korszakváltók Pártja, valamint a Demokratikus Koalíció közös jelöltje Teket Melinda, a Jobbiké Markó György, a Lehet Más a Politika pedig Ikotity Istvánt indítja.

A tizennégy tagú bajai testületben jelenleg kilenc képviselővel a Fidesz van többségben.

Olvasóink írták

 • 5. zördög 2013. szeptember 22. 18:12
  „A tolvajok buktak 2002-ben, buktak 2006-ban, mire veri magát ez a csürhe?”
 • 4. _csutak_ 2013. szeptember 21. 16:48
  „Bukott baloldal?
  A fidesznél nincs baloldalibb párt, ha populizmusról és Kádári értékek visszasírásáról van szó!”
 • 3. pirosmedence 2013. szeptember 21. 16:29
  „Zsigó cukrász volt, ez nem baj, biztos finom a krémes, amit sütni tud - <moderálva>!”
 • 2. Qllancs 2013. szeptember 20. 17:03
  „ez a zsigó az az <moderálva>..aki a város vagyonát..egy telket eladott 50 hektár földet--Kárpáthi l. nak 76,3 millió ft ért. Amit az önkormányzat mentesít ..54 455 000.- ért , és CSAK a KÜLÖNBSÉGET KELL kifizetni. ?!!! ami mai érték becsücs szerint : 50 hektár = 250 milliót ft ér !
  TEHÁT : 21 845 000 millióért vesz ez a fideszes..zsigó haver a 250 milliós telket !!!

  HOL van mOST BUDAI ????? Földmutyi !!!”
 • 1. Léni 2013. szeptember 20. 16:50
  „Csak várjuk ki a végét, hogy ilyen mocskolódással mire fognak Zsigóék menni ezután!
  Már a fideszes ismerőseim szerint is undorító ahogy próbálnak mindenkit lejáratni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnai: 2014-ben változás lesz Magyarországon

Bajnai Gordon szerint Magyarországon 2014-ben változás lesz, amit Baján szeretnének elkezdeni. Tovább olvasom