Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Zuschlag-per: Lados ellentmondott Ocsovainak

Kecskemét - A Zuschlag-per másodrendű vádlottja, Lados István ellentmondott Ocsovai Tamás délelőtti tanúvallomásának: szerinte a tanú nem egyeztetett a minisztérium vezetőivel a pályázatok támogatásáról.
Ocsovai Tamás hazugságnak nevezte Lados megjegyzését a per hétfői tárgyalási napján Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon.

Lados István szerint éppen Ocsovai Tamás volt az, aki segítette Zuschlag Jánost abban, hogy a hozzá tartozó szervezetek nyerjenek a pályázatokon.

A másodrendű vádlott - aki szabadlábon védekezhet, mert feltáró, minden részletre kiterjedő vallomást tett - elmondta: Zuschlag János és Ocsovai Tamás között voltak négyszemközti találkozások a képviselői irodaház 116-os szobájában. Egyszer floppyt vitt a tanú az elsőrendű vádlottnak, a lemezről adatokat töltöttek le a számítógépre, és Ocsovai aggodalmaskodott azon, hogy ennek valami nyoma marad - mondta Lados István.

"Én nem tudok arról, hogy Zuschlag János azokkal a politikusokkal egyeztetett volna, akikről a tanú beszámol" - fogalmazott a vádlott.

Ocsovai Tamás reagálásában hazugságnak nevezte Lados állítását, és megkérdezte: "Ha én Zuschlag Jánossal négyszemközt beszéltem, akkor azokat az információkat Lados úr honnan tudja, amit most elmondott?".

Fodor Endre tanácsvezető bíró eredménytelennek nevezte a szembesítést.

A negyedrendű vádlott Őri András egyetértett Ocsovai Tamás vallomásának azzal a részével, amely rá vonatkozott: csak a készülő ifjúsági törvényjavaslatról folytattak szakmai megbeszélést, pályázatokról szó sem volt közöttük.

A per szerdán tanúkihallgatásokkal folytatódik a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség bűnszervezet tagjaként, különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt nyújtott be vádiratot Zuschlag János és 15 társa ellen. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerint a vádlottak fiktív civil szervezetek révén 75 millió forint állami támogatás jogosulatlan megszerzésében működtek közre.

Zuschlag János - aki egykor az MSZP országgyűlési képviselője, a párt megyei szervezetének ügyvezető elnöke volt - 2007. szeptember 21-étől előzetes letartóztatásban van.

Olvasóink írták

 • 5. dodó 2009. október 05. 21:35
  „Zuschlag-ügy: Gyurcsány alatt Mesterházy felügyelte a pénzosztást
  2009-10-05 12:03

  A mindenkori miniszter vagy a politikai államtitkár közölte, melyik pályázatra kell mindenképpen pénzt adni - fogalmazott a Zuschlag-per hétfői tárgyalásán Ocsovai Tamás, aki 2002 és 2004 közt volt a szociálliberális kormány ifjúsági tárcájának helyettes államtitkára.

  Ocsovai Tamás kihallgatásával folytatódott hétfő reggel a Zuschlag-per Kecskeméten a megyei bíróságon. Ocsovai 2002 és 2004 között volt az Ifjúsági és Sportminisztérium helyettes államtitkára. Tanúvallomásában dr. Fodor Endre bírónak elmondta: a pályázatoknak csak egy töredéke volt az, amit politikailag támogatni kellett.

  A mindenkori miniszter vagy a politikai államtitkár határozta meg a támogatandó szervezetek listáját, velük egyeztetett. Gyurcsány minisztersége alatt Mesterházy Attila felügyelte ezt a területet, míg Jánosi György alatt Szilvásy György közigazgatási államtitkár foglalkozott a támogatandók listájával - fogalmazott Ocsovai.

  Azt is elmondta, hogy a politikai támogatás miatt egyetlen pályázót sem vettek ki azok közül, akiket a szakértők javasoltak. Két módszer volt arra, hogy mégis kapjanak pénzt: az egyik szerint a nyertes pályázók összegeit kurtították meg, a másik esetben pedig a tartalék alapból finanszírozták a politikailag támogatandó pályázatokat.

  bama.hu”
 • 4. barkzso 2009. október 05. 21:15
  „Ujhülye még szabadlábon van? Már nem sokáig! Szociknál és a szadeszben a csíkos lesz a divat :))”
 • 3. LukSzusz 2009. október 05. 20:41
  „Ezek a szemetek irányítják az országot,ill. az ilyenek?
  Amnézia kezelhető,gumibot,stb...”
 • 2. franzvon 2009. október 05. 20:24
  „Ezek kik a fasz?
  Vagy ez a Tüskevár?”
 • 1. KolompárRómeó 2009. október 05. 19:39
  „Tuti mindenki igazat mond. Ezek az emberek miértünk dolgoztak éjt nappallá téve. Szóval csak valami tévedés lehet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csecsemőeutanázia: titkolózik a kecskeméti kórház

Több médiumban is feltűnt: a kecskeméti megyei kórházban egy súlyos beteg csecsemő szülei írásban kérték az orvosokat, szüntessék meg a mesterséges lélegeztetést. Tovább olvasom