Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 18°C Még több cikk.

Zuschlag-per: ma hirdetnek ítéletet

Kecskemét - Ma hirdet ítéletet a Zuschlag János és tizenöt társa ellen 2008. október 8-án indított büntetőperben a Bács-Kiskun Megyei Bíróság, Kecskeméten.
A vádhatóság bűnszervezet tagjaként, különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntett és más bűncselekmények elkövetése miatt nyújtott be vádiratot Zuschlag János egykori szocialista politikus és társai ellen. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerint a vádlottak civil szervezetek révén 75 millió forint állami támogatás jogosulatlanul megszerzésében működtek közre.

A bizonyítási eljárásban a bíróság csaknem kétszáz tanút hallgatott meg. A tanúk egy része írásban tehetett vallomást.

Az ügyész vádbeszédében fegyházbüntetést kért Zuschlag Jánosra, s azt indítványozta, hogy annak hosszát a büntetési tétel - 5-20 év - középmértékéhez közel határozza meg a bíróság. Lados István másodrendű vádlottal szemben - aki feltáró vallomásával segítette az ügy felderítését - a törvényi minimumban megállapított börtönbüntetés kiszabását kérte. További hat vádlottra letöltendő fegyházbüntetést, három vádlottra felfüggesztett börtönbüntetést javasolt, míg öt vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Zuschlag János, aki egykor az MSZP országgyűlési képviselője, a párt megyei szervezetének ügyvezető elnöke volt, 2007. szeptember 21-e óta előzetes letartóztatásban van.

Olvasóink írták

 • 4. ClarkGriswald 2010. március 31. 09:07
  „Csupa véletlenül 10 nappal az OGY választások előtt... Micsoda véletlen!”
 • 3. tintasbarns 2010. március 31. 08:03
  „13 év fegyház”
 • 2. utazó81 2010. március 31. 07:43
  „Ajaj! ez a fazon a husvétot már otthon tőlti.”
 • 1. szilléri 2010. március 31. 07:21
  „20 év ! Remélem Újhelyi korábbi szerepét is vizsgálják a választások után. Az MSZP korábban is használta ezt a lenyúlási technikát.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Robotokkal versenyeztek Kecskeméten

A kecskeméti „ROBO-GO" nyerte a Kecskeméti Főiskola GAMF Kara és a helyi Robotika Munkaközösség által meghirdetett mobilrobot-programozási országos csapatversenyt. Tovább olvasom