Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 19°C | 25°C Még több cikk.

Zuschlag-ügy: pénzbüntetést kapott az egyik fiktív számlázó

Jogerős ítéletet hozott csütörtökön a Zuschlag-ügy tizennegyedrendű vádlottjával szemben a Szegedi Ítélőtábla; az egymillió forintnyi fiktív számlát kiállító férfit 100 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta a táblabíróság.
A Zuschlag János és társai ellen indított büntetőügy januári fellebbviteli tárgyalásán azért különítették el Földes Gábor ügyét, mert egy másik büntetőeljárásban felmerült, hogy a férfi beszámítási képessége korlátozott. A szakértő megállapította, hogy 2006-ban ez nem így volt, a férfi felelősségre vonható tetteiért. Az ítélet szerint a vádlott által elkövetett bűnpártolás és magánokirat-hamisítás két, Zuschlag János érdekkörébe tartozó fiktív civil szervezet, a Szövetség a Modern Magyarországért és az Y-Generáció Egyesület tevékenységéhez kapcsolódott. Az ügy vádlottjai a civil szervezetek nevében 2006 elején közösségi rendezvények megvalósítására, kiadványok készítésére nyújtottak be pályázatot a Táncsics Alapítványhoz.

Mindkét egyesület 500 ezer forintos támogatást nyert, a pénzt azonban nem a pályázatban megjelölt tevékenységre fordították, hanem a 2006-os országgyűlési kampány során költötték el. A támogatás felhasználásáról valótlan beszámolókat készítettek, melyekhez a vádlott a Works Team Kft. nevében fiktív számlákat állított ki. Zuschlag János egykori szocialista országgyűlési képviselőt a Szegedi Ítélőtábla jogerős döntésével január 31-én hat év börtönbüntetéssel sújtotta, vádlott-társai egy és három és fél év közötti börtönt, illetve pénzbüntetést kaptak. Az ítélet szerint Zuschlag János és társai civil szervezetek közbeiktatásával szabálytalanul használtak fel a központi költségvetéstől, a Fővárosi Önkormányzattól, a Táncsics Alapítványtól és az Európai Uniótól pályázatokon elnyert támogatásokat. Az összeg egy részéből baloldali politikai ifjúsági szervezetek rendezvényeit, táborait finanszírozták, illetve a pénzt a kiskunhalasi MSZP-alapszervezet működtetésére fordították.

Olvasóink írták

  • 2. deszkás 2011. június 30. 15:35
    „És azóta is folydogálnak a milliárdok szarta szene akarom mondani szerteszét.”
  • 1. maci52 2011. június 30. 14:51
    „Ez az ítélet olyan mint amikor két paraszt összeveszik,az egyik dicsekedve mondja:
    -Hármat ütöttem a kalappal,míg ő egyet a lőccsel!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénteken zárva tart a polgármesteri hivatal

Pénteken a Köztisztviselők Napja miatt nem nyit ki Kecskeméten sem a polgármesteri hivatal. Tovább olvasom