Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

A villanyoszlophoz láncolt kerékpárt is elviszik

Olvasónk húgának a bicajáról hol a lámpákat, hol a dinamót lopták el, hol pedig magát a villanyoszlophoz lakatolt kerékpárt lovasították. SZ.A. tudósítása.
"Sokáig úgy gondoltam, hogy csak puszta balszerencse, ami a testvéremmel történik. Nem érdemes rajta keseregni, mondván ilyen az élet. De az elmúlt hét történései úgy érzem éretté tették a történetet arra, hogy megosszam ezt a történetet másokkal is.

A családommal évek óta kerékpárral járunk ki a buszmegállóhoz, hiszen körülbelül fél kilométerre lakunk onnan. Mindig a váróhoz közeli villanyoszlophoz rögzítjük a kerékpárokat, mondanom sem kell lakattal - természetesen nem mi vagyunk az egyetlenek akik így tesznek.

Sokszor a lelakatolás sem segít. Illusztráció.
Sokszor a lelakatolás sem segít.
Illusztráció.

A történet múlt év elején kezdődött, amikor eltűnt a testvérem biciklije, amit pár hónappal az eset előtt újíttattunk fel. Maga a kerékpár több éves volt, és a festése is kopott, de valószínűleg az új fékek és váltók valakinek felkeltették az érdeklődését. Ezután egy ideig a húgom gyalog járt ki a megállóba, majd hónapokig az én kerékpárommal. Úgy tűnt minden visszaállt a normál kerékvágásba, a lopás csak egyszeri eset volt.

Ballagására viszont kapott egy vadonatúj, lámpával, csomagtartóval, és egyéb eszközökkel felszerelt kerékpárt. Ekkor kezdődtek ismét a bajok. Amikor épp betöltötte a második hónapját az újdonsült szerzemény lelopták róla az első és hátsó lámpát. Ezeket egy ideig nem is pótoltuk, de a szigorodó közúti ellenőrzések végett be kellett szereznünk új világítóeszközöket. Ezután a testvérem ismét szabályosan közlekedhetett, de csak egy rövid ideig, hiszen a tolvajoknak most már a kerékpár dinamója lett a legszimpatikusabb. Ezáltal, habár megvoltak a közlekedéshez elengedhetetlen lámpák, használni nem tudta azokat.

Érted?! Ne lopj, vegyél!
Érted?! Ne lopj, vegyél!

A legnagyobb meglepetések viszont a napokban értek minket. Egy alkalommal, miután a testvérem hazaért a busszal, a kerékpár helyén csak a levágott lakatot találta. Ekkor azonnal az elmúlt év eseménye villant fel benne, miszerint ismét ellopták a biciklit, de pár méterrel az oszloptól megtalálta a kerékpárt az út melletti árokba hajítva. Ez követően elég feldúltan érkezett haza, de sajnos más módon nem tudjuk megoldani a közlekedést, és így történhetett meg, hogy tegnap ismét első lámpa nélkül kellett hazajönnie.

Az egész történetben a legérdekesebb és legfurcsább talán az, hogy egyszerre általában két hasonló kategóriájú kerékpár szokott az oszlophoz zárva várakozni a tulajdonosára, de mindig a testvéreméről tűnik el időről időre valami, vagy maga a bicikli.

Nem tudom, hogy a testvérem mit véthetett és mivel vívta ki a tolvajok figyelmét vagy, hogy jelenthet-e ez valamilyen fenyegetést a számára, de szívből kívánnám, hogy ha a ,,vicces illetékesek" olvassák ezt, akkor elgondolkodnak és jó útra térnek. Persze könnyelműség lenne azt gondolni, hogy ez megtörténhet, de talán léteznek csodák.

A történetet pedig azért tartom még fontosnak megosztani, mert talán ez bogarat ültet a hatóságok fülébe és megpróbálnak tenni valamit a közbiztonság javulása érdekében, hiszen azt mondhatjuk, hogy önhibáján kívül több ezer forintos ,,bírságra" ítélhetik a húgomat ártatlanul, én pedig nem érzem ezt jogosnak. Ráadásul a történet kezd egyre félelmetesebb lenni."

Sz.A.

Olvasóink írták

 • 3. deszkás 2011. október 28. 13:47
  „A hely ismerős de hol van? Ugyanis Deszken is elviszik a kerékpárokat a következő módszerrel: A delikvens Szőregen fel-Deszken leszállva "szétnéz" aztán általában már sötétben az általában lezárt kerékpárra már elinal vissza Szőregre! Az érintettnek ajánlom minden esetben tegyen feljelentést (pontos leirás ,vázszám) még akkor is ha próbálják lebeszélni. Ja és lényeges:ha az értéke 20 000 feletti a megkerülő tettesnek nem lesz jutalomfalat.”
 • 2. papika56 2011. október 28. 12:50
  „Sajnos most már olyan világ van --mindent ellopnak ami nincs lebetonozva ---v. nem melegebb a Napnál !
  Van egy javaslatom : Új bicajt SOHASE vigye oda ki. Vegyetek a bizibe pár ezer ft-ért egy régi-használt bicajt ami nem feltünő . Van már olyan lámpa / 100.- os boltban , kb. 500.- az ára / amit lelehet venni ,elemes, dinamó nem kell--zsebbe teszi és kész.”
 • 1. atomboy 2011. október 05. 16:34
  „Jo lenne megtudni, milyen zarral volt lelakatolva. A spiral meg gerinclakat nem er semmit, U lakattal kellene lezarni, de ahogy a kepeket nezem, nincs hova kotni... Nem valami bringabarat kornyek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két hónapja nem kerül a helyére az aknafedél

Egy ellopott aknafedelet már másnap pótoltak a vízügyesek, ám azt nem tették vissza a helyére, csak… Tovább olvasom