Kék hírek

2014.02.20. 19:59

Uzsorásokat vettek őrizetbe Nógrádban

A gyanúsítottak kamatos hitelre árusítottak a boltjukban, és a nem fizető sértetteket bántalmazással fenyegették.

Három uzsorást vettek őrizetbe Jobbágyiban, a gyanúsítottak kamatos hitelre árusítottak a boltjukban, és a nem fizető sértetteket bántalmazással fenyegették - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön.

[namelink name="Fajcsák Mónika"] elmondta, hogy a pásztói rendőrkapitányság üzletszerűen elkövetett uzsorabűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a 64 éves B. András, a 61 éves B. Andrásné és a 42 éves B. Zoltán ellen. Mindhármukat őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

A gyanúsítottak a jobbágyi családi házukban engedély nélkül működtetett vegyesboltban több rászorult helyzetét kihasználva hitelre árusítottak élelmiszert és más termékeket, és 50 százalékos kamatot számoltak fel - ismertette a szóvivő. A tartozás meg nem fizetése esetén a sértetteket bántalmazással, illetve egyéb, személy elleni erőszakos vagy közveszélyt okozó bűncselekmény elkövetésével fenyegették meg.

A gyanúsítottakat kedden fogták el.

A házkutatások során lefoglalták az illegálisan működtetett üzlet árukészletét, továbbá elektromos mérleget, különböző igazolásokat pénzkezelési meghatalmazással, valamint neveket és összegeket tartalmazó füzeteket - közölte Fajcsák Mónika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!