Kék hírek

2017.06.28. 09:29

Hazahozták pihenni az örömlányokat, lecsapott a futtatókra a rendőrség

A négy fős társaság elfogásával a teljes bűnszervezetet felszámolták.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kerítés bűntett és kitartottság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást – fogva tartásuk mellett – R. Béla 43 éves kömlői, N. Kálmán 40 éves törökszentmiklósi, P. Tímea 28 éves kunszentmártoni és R. Adrián 26 éves tiszaföldvári lakosok ellen - olvasható a rendőrség honlapján.


A nyomozás adatai szerint a Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyében működő szervezet tagjai 2016 márciusától szervezték és irányították a tíznél több fiatal nő Magyarországról Németországba, Berlinbe történő szállítását azért, hogy ott prostitúciós tevékenységet végezzenek. A lányok prostitúciós munkáját napi szinten ellenőrizték és irányították.


A bűnszervezet tagjai a lányok által megkeresett pénzt elvették és ebből fedezték mindennapi életvitelüket.

 


R. Bélát egy összehangolt akció keretében a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai 2017. június 25-én Szolnokon fogták el, amikor Németországból Magyarországra hazautaztatta pihenni a nekik prostituáltként dolgozó lányok egy részét. Az akció során a nyomozók és több megye bevetési osztályai egyszerre több helyszínen – Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyében - csaptak le és fogták el a bűnszervezet többi tagját.  Elfogásukkal a rendőrség a teljes bűnszervezetet felszámolta.


A gyanúsítottak kihallgatása megtörtént, a nyomozók őrizetbe vették őket és kezdeményezték a Hevesi Járási Ügyészségnél az előzetes letartóztatásuk indítványozását.


Az eljárás során több millió forint készpénzt, több nagy értékű gépjárművet, értékes festményeket, porcelánokat, antik bútorokat és kábítószergyanús anyagot foglaltak le a nyomozók.

 

Kép forrása: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!