Kék hírek

2017.07.19. 14:05

Minden nemzetközi vonatot megállítottak az országban, éjfélig a rendőrség az összes belépő szerelvényt ellenőrzi

Egy férfi telefonált a rendőrségre, hogy a magyarországi vasúthálózaton közlekedő nemzetközi vonatokon bombát helyeztek el.

Munkat

12.40 - A MÁV Vonatinfóján a piros pöttyök jelzik a nemzetközi vonatokat. A térkép szerint már mindegyik elindult, viszont a többség 2 órát meghaladó késéssel fog beérkezni.



12.30 - A MÁV közleménye szerint szerdán délelőtt fél 10-től rendőrségi intézkedés miatt a nemzetközi vonatok közlekedése ideiglenesen leállt az országos vasúthálózaton. A szerelvények az átvizsgálásuk után folytathatják útjukat. Ma éjfélig a rendőrség minden belépő nemzetközi vonatot átvizsgál a határon, ezért a nemzetközi, illetve némely belföldi járat esetében is késésekre kell számítani.

 

Az utasok tájékozódhatnak a Vonatinfó alkalmazásban és a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál is a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon. Telekom-hálózatból hívhatják a +36 (30) 499 4999-es, Telenor-hálózatból a +36 (20) 499 4999-es, Vodafone-hálózatból a +36 (70) 499 4999-es számot.

 


Korábban


A Railjetek több órás késéssel érkeznek Győrbe, az EuroRegio vonatokat bizonytalan ideig törölték - írja a Kisalföld. Egy tudósítójuk azt írta a portálnak, "egy névtelen betelefonáló azt mondta, az összes nemzetközi vonaton van bomba, ezért mindent át kell vizsgálni! Bizonytalan ideig nem közlekednek a vonatok!" Az Ausztria felől érkező vonatok Bécsben állnak, a Bécsbe tartó vonatok pedig Tatán és Győrben.


A BEOL egyik olvasója elmondta, a Keleti pályaudvarról a TRANSSYLVANIA nemzetközi IC-vel utazott volna Békéscsabára, de a vonatot Muronyon megállították.

Fotó: Kisalföld/Tudósító

A rendőrség minden nemzetközi vasúti járatot átvizsgál


Ismeretlen – hangja alapján – férfi tett bejelentést 2017. július 19-én a rendőrségen arról, hogy a magyarországi vasúthálózaton közlekedő nemzetközi vonatokon bombát helyeztek el.


A rendőrség utasítására a Magyar Államvasutak Zrt. a 18 közlekedő nemzetközi járatot megállította. A szerelvényeket kiürítették, az utasokat biztonságos helyre kísérték. A várakozó szerelvényeket a rendőrség vizsgálja át.


A bejelentést követően a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!