Szeged és környéke

2015.03.13. 11:25

Ujhelyi osztrák politikussal koszorúzott Strasbourgban

Strasbourg - Külön ünnepelték március 15-ét Strasbourgban a Petőfi Sándor emlékműnél a magyar európai parlamenti képviselők.

Munkatársunktól

Közös megemlékezést tartottak az Európai Parlament (EP) szociáldemokrata és zöld frakciójának magyar tagjai az 1848-as forradalom évfordulója alkalmából - a hagyományoknak megfelelően - a strasbourgi Petőfi Sándor emlékműnél, ahol [namelink name="Ujhelyi István"] és [namelink name="Szanyi Tibor"] (MSZP), [namelink name="Molnár Csaba"] és [namelink name="Niedermüller Péter"] (Demokratikus Koalíció), valamint [namelink name="Jávor Benedek"] (Párbeszéd Magyarországért) helyezett el koszorút a márciusi ifjak tiszteletére. Az LMP európai politikusa, [namelink name="Meszerics Tamás"] képviselői kötelezettségei miatt nem tudott jelen lenni a megemlékezésen, amit előzetesen támogatott.

Fotó: DM

Fotó: DM
Az ünnepség szervezője, Ujhelyi István lapunknak elmondta, fontosnak tartja, hogy a magyarok közösen emlékezzenek meg a szabadságharc hőseiről, ezért valamennyi magyar EP-képviselőt meghívott a rendezvényre. Az invitálást a fideszeseken kívül valamennyi magyar képviselő elfogadta.

Fotó: DM

Fotó: DM
Az eseményen részt vett Szabó Sándor szegedi szocialista országgyűlési képviselő, Solymos László, Szeged alpolgármestere, Josef Weidenholzer osztrák EP-képviselő és Szergej Sztanisev, Bulgária volt miniszterelnöke, az Európai Szocialista Párt elnöke, valamint több tucat baloldali aktivista és számos, az európai intézményekben dolgozó magyar is.

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának tagjai a határon túli magyar EP-képviselőkkel közösen emlékeztek meg az 1848-as forradalom 167. évfordulójáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!