Szeged és környéke

2014.09.01. 22:21

Megfulladt kamionja tartályában egy sofőr Algyőnél

Algyő - Különös balesethez riasztották a tűzoltókat hétfő este az Algyő melletti Jura Ipari Parkban: eltűnt kamionja tartályában egy izopentánt szállító autó sofőrje. A román férfi holttestét a tűzoltók találták meg.

Segesvári Csaba

Egy kamionos riasztotta hétfő kora este a szegedi tűzoltókat az Algyő melletti Jura Ipari Parkból, miután kollégája eltűnt egy izopentánt szállító német rendszámú tartálykocsi pótkocsijában.

Információink szerint a pórul jár kamion román sofőrje a MOL telepre érkezett folyékony izopentánért. A telep dolgozói a kamionosnak jelezték, a tartály ereszt, így nem lehet a veszélyes anyaggal feltölteni. Úgy tudjuk, a román férfi egy magyar kollégájától szerszámokat kért, kinyitotta a tartályt és lemászott, hogy megjavítsa a szelepet. Az izopentán azonban mérgező, szinte azonnal végzett a román sofőrrel.

A szrző felvétele

A szerző felvétele
A magyar kamionos miután látta, hogy kollégája nem tér vissza, értesítette a hatóságokat. A magyar férfi is kórházba került, mivel felmászott az izopentánt szállító kamionra, hogy megnézze mi lett román kollégájával.

A tűzoltók vegyvédelmi ruhában, légzőkészülékkel ereszkedtek le a tartálykocsiba, onnan emelték ki a román férfit. A mentőszolgálat munkatársai több mint fél órán keresztül próbálták újraéleszteni a román sofőrt, sikertelenül.

A tragédia helyszínét még hétfő este a rendőrség bűnügyi helyszínelői vették át, a vizsgálat eredményéről későbbre ígértek tájékoztatást.

Miközben a rendőrök az elhunyt férfi értékeit rendszerezték, a kamion fülkéjében megszólalt egy telefont. Ezt már senki sem vette fel. Úgy tudjuk, a kamion a rendőrök lezárták, egy őrzött telephelyre szállították.

Veszélyesanyag-szállításban jártas sofőrök a helyszínen elmondták, egy ADR vizsgával rendelkező sofőrnek először azt tanítják meg, tilos a tartályokba lemászni, mert még az üres pótkocsiban is van légnemű mérgező anyag.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!