Szeged és környéke

2014.11.28. 10:32

Az interneten is gyászolják Hannauer Gábort

Szeged - Londonban, Floridában és Svájcban is virtuális gyertyákat gyújtottak Hannauer Gábor emlékére az interneten.

Munkatársunktól

A gyertyalang.hu-n már 60 lángocska ég a november 16-án eltűnt, és szerdán holtan megtalált 29 éves szegedi fiatalemberért.

Az első gyertyát még aznap gyújtotta Gemes nevű felhasználó. Azóta Szegeden mellett Budapesten, Veszprémben, Komlón, Tiszakécskén, Dunakeszin és Sződligeten is virtuális lángok gyúltak. Hannauer Gábor oldalán idézet is áll, amely így szól: "Szegeden senki sem felejt el! Fuss szabadon a szivárványon".

Mint arról beszámoltunk, Hannauer Gábor holttestére egy kutyáját sétáltató férfi talált rá szerda reggel a Kállay ligetben. A 29 éves fiatalember az avarban feküdt a bokrok mellett, vélhetően álmában hűlt ki a teste.

- A keresésnek vége. Gábor elhunyt, ma reggel találtak rá Szeged belterületén, sajnos már nem tudunk segíteni rajta. Nagyon köszönöm mindenkinek a segítségét – írta a testvére megtalálása érdekében létrehozott Facebook-csoport oldalára délután egy órakor Hannauer Péter.

Hannauer Gábor Facebook-oldala még aktív. Utolsó bejegyzése november 10-i, akkor változtatott profilképet. Arca mosolygós, a képhez több hozzászólás is érkezett, Gábor utolsó megnyilvánulása november 11-i, ebben egy kaposvári ismerősének családját üdvözli. A gyász könnyebb viselésére az ismerősök kérhetik, a Facebook alakítsa emlékoldallá a profilt.

Nem ritka, hogy a tragédiát átélt emberek az interneten is igyekeznek feldolgozni gyászukat vagy osztozni mások bánatában. A gyertyalang.hu és a szintén magyar alapítású Everrip mellett külföldi példákat is találunk a netes gyászolásra, ilyen a never-gone.com vagy a forevermissed.com.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!