Kecskemét és környéke

2014.12.18. 10:40

Kínhalál: két napig szenvedett 8 kutyakölyök egy szatyorban

A gyanú szerint egy 23 éves dunavecsei nő hagyta sorsára az ebeket. Állatkínzás miatt emeltek vádat ellene.

Munkatársunktól

A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt vádat emelt egy 23 éves dunavecsei nő ellen, aki egy reklámszatyorban a sorsára hagyott nyolc kutyakölyköt, amelyek két napig tartó szenvedés után elpusztultak - tájékoztatott csütörtökön a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóreferense.

Schmidt Gábor közleménye szerint a nő 2014. augusztus 13-án összeszedte a dunavecsei lakóházuk teraszán a hónap elején született nyolc kutyakölyköt, és azokat egy reklámszatyorba tette.

A vádlott a szatyor fülét összekötözte, és kutyakölykökkel teli, bekötözött szatyrot Dunavecsén, a sportpálya közelében kitette. A kutyakölykök két napon keresztül a bekötözött szatyorban táplálék és víz nélkül szenvedtek.

Augusztus 15-én a vádlott testvére telefonon értesítette az állatmentőket, akik a helyszínen két elhullott kölyök mellett hat, még élő kiskutyát találtak. A kutyakölykök az ellátás ellenére a következő reggelre elpusztultak.

A szabadlábon lévő vádlott terhére rótt bűncselekményt a törvény 3 évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti.

A büntetőügyet a Kunszentmiklósi Járásbíróság fogja tárgyalni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!