Ország-világ

2012.01.23. 15:47

Londoni elemzők szerint Orbán kedden megegyezik Barrosóval

A londoni elemzők szerint Orbán Viktor miniszterelnök és José Manuel Barroso EU-bizottsági elnök keddi brüsszeli találkozóján várhatóan megegyeznek

MTI

Londoni felzárkózó piaci elemzők hétfői előrejelzése szerint [namelink name="Orbán Viktor"] miniszterelnök és José Manuel Barroso EU-bizottsági elnök keddi brüsszeli találkozóján várhatóan megerősítést nyer a magyar kormány törvénymódosítási készségére utaló eddigi kommunikáció.

A Commerzbank által befektetőknek összeállított, Londonban hétfőn ismertetett napi devizapiaci helyzetértékelés szerint a magyar kormány az EU által az MNB függetlensége ügyében sürgetett konkrét lépések megtételéig is "fáradhatatlanul" hangsúlyozni fogja készségét a szükséges reformok végrehajtására, és a keddi Orbán-Barroso találkozó után is hasonló kommentárok várhatók.

Timothy Ash, a Royal Bank of Scotland (RBS) londoni globális felzárkózó térségi kutatórészlegének igazgatója hétfői értékelésében annak a véleményének adott hangot, hogy a magyar gazdaság gyenge teljesítménye az egyik fő ösztönző az egyezség megkötésére a Nemzetközi Valutaalappal és az EU-val, emellett a magyar kormány "pozitív bizalmi sokk" elérésére is törekszik az EU/IMF-csomaggal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában