Makó és környéke

2015.06.06. 23:13

Árokba borult és meghalt az ifjú párt szállító kocsis

Apátfalva - Tragédia lett egy esküvőből Apátfalván: szombat este megbokrosodtak a fiatal párt szállító hintó elé befogott lovak, a kocsi az árokba borult, a kocsis meghalt. A pár percekkel korábban mondta ki a boldogító igent, és tett volna egy kört a faluban – ők kisebb sérülésekkel úszták meg a tragédiát.

Delmagyar.hu

– Amikor a hintó az árokba borult velünk együtt, nagyon megijedtem. A feleségem zokogott, én azt néztem, tudok-e segíteni valahogy a kocsisunkon. Nem hibáztatom, ez egy szerencsétlen baleset volt. Nagyon sajnálom, hogy meghalt, nagyon jó barátom volt – mondta a szombat esti lovasbaleset egyik sérültje, a férj, [namelink name="Beke Mihály"], aki kulcscsontját törte, illetve kisebb fej- és lábsérüléseket szenvedett. Felesége zúzódásokkal megúszta a történteket.

A baleset szombat este háromnegyed 7 körül a Rákóczi és a Kölcsey utca kereszteződésében történt. A hintón utazó pár néhány perccel korábban mondta ki a boldogító igent, és a násznéppel együtt szerettek volna, amint az szokás, tenni egy kört a faluban. A lovak azonban megbokrosodtak, a kocsis nem tudta irányítani őket. Nem is tudták bevenni a kanyart, és a hintó az árokba borult.

A baleset egyik szemtanúja a helyszínt mutatja. Fotó: Szabó Imre

A baleset egyik szemtanúja a helyszínt mutatja. Fotók: Szabó Imre
A baleset pillanatában mindenki az árokhoz rohant, próbáltak segíteni a
kocsison, de olyan súlyos fejsérülései voltak, hogy bár a hamar kiérkező mentősök fél órán át küzdöttek az életéért, nem tudták megmenteni. Amikor vasárnap délután a helyszínen jártunk, a fa tövében, ahol az 54 esztendős férfi életét vesztette, már sok virág és gyertya volt. Éppen akkor érkezett oda az elhunyt lánya, [namelink name="Bárdosné Karai Georgina"], hogy mécsest gyújtson.

– Nem tudom, miért történt a baleset. Édesapám gyakorlott kocsis volt, rendszeresen járt lakodalmakba, ballagásokra hintóval ,és a két lovat is jól ismerte, 5 éve az övéi voltak – mondta a könnyeit törölgetve.

A balesetben elhunyt kocsis lánya, Bárdosné Karai Georgina mécsest gyújt a baleset helyszínénél. Fotó: Szabó Imre

A balesetben elhunyt kocsis lánya, Bárdosné Karai Georgina mécsest gyújt a baleset helyszínénél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!