Szeged és környéke

2014.11.20. 21:37

A nagy parfüm átverés: olcsó pacsulinak híg a leve

Rámenős hosztesz lányok kínálgatnak méregdrágának mondott, sosem hallott márkájú parfümöket több szegedi bevásárlóközpontban. Engedtük, hogy kivessék ránk is a hálójukat: minél tovább hallgattuk őket, annál olcsóbb lett a pacsuli.

Delmagyar.hu

Keresve se találnánk olyan városlakót, akinek legalább egyszer az életében ne nyomtak volna a kezébe egy „ingyenes" parfümöt valamelyik nagyobb bevásárlóközpontban. Aztán amikor nagy örömében zsebbe dugta volna a palackot, máris kapta a kijózanító pofont: jó-jó, de csak akkor „jár", ha másik kettőt is megvesz mellé. Az ilyen és ehhez hasonló sztorik miatt a legtöbben messze elkerülik a parfümökkel a kezükben támadó, agilis hoszteszeket, minden bizonnyal mégis akadnak, akik ráharapnak a csalira, mert az ünnepek közeledtével minden évben újra és újra felbukkannak a szagos vizes lányok.

Az utóbbi hetekben több szegedi bevásárlóközpontban is árultak. Kíváncsiak voltunk, milyen taktikával szedik rá az „áldozataikat" a vásárlásra, ezért hagytuk magunkat leszólítani a Plázában.

A nagy parfüm átverés: olcsó pacsulinak híg a leve

A nagy parfüm átverés: olcsó pacsulinak híg a leve.
Egy Réka névre hallgató fiatal lány azzal kezdi, hogy igazán segíthetnénk neki elmondani a véleményünket. Szűk két perc alatt összefújkál bennünket sportos, elegáns és elegánsan sportos illattal. Magát sem kíméli, romantikus és energikus illattal permetezi be a csuklóját. Párizsban 37 ezer forintért árulják a fél éve forgalomban lévő kollekciót, ami szerinte kész rablás, még ha egész nap tartja is az illatát. A magyar drogériákban ennek a felébe kerül - bizonygatja.

Firtatnánk, hogy mi most mennyiért vehetnénk meg, de kikerüli a konkrét választ, azt mondja, hogy 100 emberből csak 15-nek jár, mi is belekerültünk a kalapba. Egy doboz férfias illatot máris a kezünkbe nyom, és ha még két francia nevezetességet vagy hírességet is mondunk, további két ajándékot kapunk. Az Eiffel tornyot, meg Belmondót említjük, várjuk, hogy mi lesz a meglepi az anyósnak. Közben megint rákérdezünk az árra, de Réka csak titkolózik, innentől termékbemutatóra váltunk. Három dobozt is a kezünkbe nyom a rendkívül aktív Réka - reklámár, kedvezmény, ajándék, karácsony, minden szóba jön. Annyit tudunk meg, hogy 32 ezer forintot spórolhatunk, ha mindet elvisszük, de a pontos összeg négy perc küzdelem után sem derül ki.

Réka romantikus és energikus illattal permetezi be a csuklóját.

Réka romantikus és energikus illattal permetezte be a csuklóját.
Amikor kicsit nyűgösen közöljük, hogy majd visszajövünk a párunkkal, mert egyedül nem tudunk dönteni, akkor végre elhangzik az első konkrét ár: egy doboz parfümöt „csak" hatezerért vihetünk. Soknak találjuk az összeget, úgyhogy inkább mennénk, de nem megy könnyen, Réka belelendül, háromezerre viszi le a darabárat. Majd azt mondja a főnöknek, hogy elfújta teszterként, de ekkor már csak egy dobozt sózna ránk. Azzal próbálna még meggyőzni bennünket, hogy hárman dolgoznak ma itt, kajálnának valamit a pénzből, mi pedig meglephetnénk a barátnőnket a parfümmel.

Azzal sikerül leszerelnünk, hogy visszajövünk az egyetemista párunkkal, aki munkát keres, segíthetne neki parfümárusként elhelyezkedni. Réka ad is némi információt, hogy miként lehet valakiből promotőr egy bevásárlóközpontban. Többet nem sikerült kihúznunk belőle, de egy kis kutakodás után az interneten egy Kft. nevére, egy telefonszámára és több hirdetésre bukkantunk: promóciós termékbemutatókra keresnek 18-30 éves kor közötti fiúkat és lányokat 1000 Ft/óradíjért.

Egy neve elhallgatását kérő fiatal lánnyal mi is beszéltünk, ő is jelentkezett a munkára. - Alighogy elküldtem az önéletrajzomat, már másnap telefonált egy hölgy, hogy szerencsés vagyok, mert 25 jelentkező közül csak 10-et választanak ki állásinterjúra, és én is köztük vagyok. A "jól teljesítők" közül majd 6-ot vesznek fel. Előtte még meghívtak egy próba napra, ahol a betanulandó szöveget is megkaptuk – árulta el informátorunk, aki végül visszautasította az ajánlatot, mert több helyről azt hallotta, nem elég, hogy átverésről van szó, még komoly allergiás reakciókat is kiválthat ez a parfümnek nem nevezhető pacsuli. A Fókusz egy korábbi riportja megerősítette informátorunkat: bevizsgáltattak több hasonló parfümöt, és a szakértő minden esetben azt állította, nemhogy 3 ezer forintot, de még 300-at sem érnek.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!