Ország-világ

2013.07.01. 17:54

Újabb tüntetés lesz a Fidesz székházánál

A Fidesz az erőszak elkerülésére szólítja fel a demonstrálókat.

Fidesz arra szólítja fel a hétfő esti demonstráció szervezőit, hogy tartsák be a törvényeket és ne forduljon elő az az erőszakos fellépés, amely néhány hónapja történt a nagyobbik kormánypárt Lendvay utcai székházánál - mondta Kocsis Máté, a párt kommunikációs igazgatója hétfői sajtótájékoztatóján.

Az Együtt-PM Szövetség korábban azt közölte: demonstrációt tartanak hétfőn "a Fidesz-maffia, a trafikmutyi és a földrablás" ellen.

[namelink name="Kocsis Máté"] a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, este hat órakor "Gyurcsányék és a Bajnai gárda is tüntetni fog a Fidesz székházánál". Az eseményen ezúttal [namelink name="Bajnai Gordon"] is részt vesz – tette hozzá -, aki szerinte ezzel nyilvánvalóvá teszi, hogy a korábbi erőszakos akciók is az ő kérésére valósultak meg. Hangsúlyozta: a Fidesz most is erőszakos demonstrációra számít.

A kormánypárti politikus szerint Magyarországnak nincs szüksége a szélsőségekre. A szélsőségek közül az egyik, - mint fogalmazott - "a Magyar Gárda és a hozzá kapcsolódó politikai körök" - a múlt héten a parlament törvényes rendjét zavarta meg, míg a "Bajnai gárda" és a hozzá kapcsolódó politika szervezetek a demokratikus intézményrendszer ellen intéztek már nem egyszer erőszakos támadást – jelentette ki.

Kocsis Máté szerint "pláne nincs szüksége" az országnak azokra az emberekre, akik tizenöt alkalommal emelték a rezsit, elvették a nyugdíjat, csökkentették a béreket és az alvilágtól vettek át pénteket. Kijelentette: ez volt a maffiabaloldal, és ugyanezek kiáltanak ma korrupciót és akarnak erőszakos cselekedeteket végrehajtani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában