Ország-világ

2014.03.10. 07:32

Vízbe fulladt több tucat afrikai menekült Jemen partjainál

Vízbe fulladt legalább 42 afrikai menekült vasárnap Jemen partjainál, miután hajójuk felborult az Ádeni-öbölben, a hajó utasai közül mintegy 30-at sikerült kimenteni - közölte a jemeni védelmi minisztérium.<br>

A tárca honlapjára feltett hivatalos közlemény szerint a baleset a Sabva tartománybeli Bir Ali településtől néhány kilométerre (az arab-félszigeti ország déli partszakaszának közepén) történt az esti órákban.

A jemeni parti őrség emberei eddig 42 afrikai menekült holttestét emelték ki a tengerből, harminc embert sikerült élve kimenteniük.

A közlemény nem tesz említést az illegális menekültek állampolgárságáról, a helyi hatóságok ugyanakkor elmondták, hogy a hajótöröttek Szomáliából és Etiópiából valók.

A helyi média szerint a túlzsúfolt hajókon Jemenbe igyekvő afrikaiak százai vesznek a tengerbe évről-évre.

Az ENSZ menekültügyi ügynökségének (UNHCR) adatai szerint az Afrika szarván fekvő országokból 2013-ban több mint 62 ezer menekült érkezett Jemenbe.

Címkék#baleset

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában