Ország-világ

2014.09.16. 23:11

Aknagránátot lőttek ki Izraelre

Ez volt az első ilyen támadás azóta, hogy augusztus 26-án tűzszünet vetett véget egy hét hétig tartó súlyos fegyveres konfliktusnak a palesztinok és Izrael között.

Aknagránátot lőttek ki kedd este Izraelre a Gázai övezetből, de a támadásnak nem volt áldozata - jelentette be az izraeli hadsereg.

Ez volt az első ilyen támadás azóta, hogy augusztus 26-án tűzszünet vetett véget egy hét hétig tartó súlyos fegyveres konfliktusnak a palesztinok és Izrael között. A háborúban több mint 2200 ember vesztette életét a két oldalon.

Az övezetet ellenőrző Hamász radikális palesztin szervezet közölte, hogy nincs tudomása a támadásról, és a palesztin frakciók tartják magukat a tűzszüneti megállapodáshoz. A lövés leadását egyetlen csoport sem vállalta magára.

Izrael korábban leszögezte, hogy nem tűri el a legkisebb provokációt sem.

A Hamász időnként belharcot folytat az uralmával dacoló kisebb, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez kapcsolódó, még radikálisabb fegyveres csoportokkal az övezetben.

Címkék#Izrael

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában