Gazdaság

2012.01.12. 16:57

Új igazgatót választottak a Magyarországi Üzleti Tanács élére

Petrik Ida lett a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (Business Council for Sustainable Development in Hungary - BCSDH) igazgatója.

MTI

Az elnöki pozícióját továbbra is Salgó István, az ING Bank vezérigazgatója tölti be, az alelnöki poszton [namelink name="Márta Irén"] (Holcim) és [namelink name="Kapusy Pál"] (MOL) maradt - tájékoztatta a szervezet az MTI-t csütörtökön.

[namelink name="Petrik Ida"] [namelink name="Kriza Máté"] munkáját folytatja, akinek nevéhez fűződik a BCSDH megalakulása. A közgazdász és műszaki menedzser végzettségű szakember ezt megelőzően a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért nevű civil szervezet ügyvezetőigazgató-helyetteseként tevékenykedett - tartalmazza a közlemény.

A tájékoztatás szerint az új igazgató elsődleges célja a 2010-ben elindított Vision 2050 program kiszélesítése mellett aktív egyesületi élet kialakítása a tagokkal közös programok elindításával és a szervezet bővítésével.

A 2006-ban alakult egyesületnek jelenleg 16 olyan vezető vállalat a tagja, amelyeknek felsővezetői elkötelezettek a fenntarthatóság ügye mellett. Az egyesület célja, hogy elősegítse a fenntartható fejlődés szemléletének beépítését vállalati gyakorlatba, vagyis a gazdasági fejlődés, az ökológiai egyensúly és a társadalmi igazságosság elveinek együttes érvényesülését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!