Egyperces

2014.05.21. 13:52

Károly herceg unokája miatt jobban figyel a világra

A brit trónörökös kanadai hivatalos látogatásán beszélt a gazdagok és szegények közti növekvő szakadékról, a nőket és a fiatal lányokat sújtó társadalmi egyenlőtlenségről, valamint a klímaváltozásról.

MTI

Károly herceg szerint az unokája megszületése még inkább ráirányította a figyelmét, hogy változások szükségesek a bolygó jólétének fenntartásához.
A brit trónörökös kedden, kanadai hivatalos látogatásán beszélt a gazdagok és szegények közti növekvő szakadékból eredő kihívásokról, köztük a nőket és a fiatal lányokat sújtó társadalmi egyenlőtlenségről, valamint a klímaváltozásról.

A társadalmi és környezeti ügyekben igencsak szókimondó walesi herceg arról is beszélt, hogy a világ népességének növekedése nyomán a "víz, az energia és az élelmiszerbiztonság összekapcsolódik". Mint hangsúlyozta, olyan közös célokat kell találni, amelyek összhangban vannak a közös szükségleteinkkel.

"Régóta igyekszem hangsúlyozni ezt az összekapcsolódást, amely még inkább a figyelmem középpontjába került azóta, hogy nagyapa lettem" - fogalmazott a brit trónörökös. "Unokáinknak kell majd együtt élniük azokkal a rendkívül súlyos következményekkel, amelyekről ma azt gondoljuk, hogy tudjuk őket egyszerűen kezelni, mintha mi sem történt volna" - tette hozzá. Károly unokája, György herceg - Vilmos herceg és felesége, Katalin hercegnő közös gyermeke - tavaly júliusban jött a világra.

II. Erzsébet királynő elsőszülött fia és hitvese, Kamilla cornwalli hercegnő helyi idő szerint kedd este érkezett a Manitoba tartománybeli Winnipegbe. A párt számos helyi méltóság, köztük Philip Lee alkormányzó és Greg Selinger miniszterelnök is köszöntötte érkezésekor, majd az alkormányzó rezidenciáján fogadást adtak tiszteletükre.

Károly és Kamilla a tervek szerint szerdán ellátogat egy Micimackó-relikviákat felvonultató helyi galériába, majd a brit trónörökös jegesmedvét fog etetni az állatkertben, míg hitvese a Winnipegi Királyi Balett előadását nézi meg, mielőtt a pár elhagyja Kanadát szerda este.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!