Sport

2013.01.18. 12:53

Djokovic: Armstrong szégyen a sport számára!

A korábbi versenytárs Robby McEwen és a férfi tenisz-világranglistát vezető Novak Djokovic is keményen bírálta Lance Armstrongot.

A korábbi versenytárs Robby McEwen és a férfi tenisz-világranglistát vezető Novak Djokovic is keményen bírálta az egyebek mellett hét Tour de France győzelmétől is megfosztott Lance Armstrongot, miután Oprah Winfreynek adott interjújában beismerte doppingolását.

A korábbi kiváló sprinter, a pályafutása során a francia és az olasz körversenyen is 12-12 szakaszgyőzelmet arató McEwen kijelentette, hogy soha nem fog megbocsátani, mert szerinte Armstrong "az egész világot becsapta, így minket, kerékpárosokat is".

Djokovic az ausztrál nyílt bajnokságon aratott pénteki győztes mérkőzése után nyilatkozott Armstrongról, és még McEwennél is keményebben fogalmazott. Szerinte a kerékpárosnak egész életében szenvednie kell. "A karrierjével és az élete sztorijával rengeteg embert becsapott. Azt hiszem, az egész sport számára szégyen egy ilyen versenyző" - mondta.

John Fahey, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) elnöke szerint pedig Armstrong vallomását és megbánását teljesen hiteltelenné teszi azon kijelentése, hogy nem érezte csalásnak a doppingolással elért Tour de France-sikereit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!