Sport

2014.12.01. 19:01

FIFA-Aranylabda: Ronaldo, Messi és Neuer maradt versenyben

Az esélyes ezúttal Cristiano Ronaldo, aki az elmúlt szezonban Bajnokok Ligáját nyert a Real Madriddal, és 17 góllal rekordot állított fel a legrangosabb európai kupasorozatban.

A címvédő portugál [namelink name="Cristiano Ronaldo"] (Real Madrid), a négyszeres győztes argentin [namelink name="Lionel Messi"] (FC Barcelona) és a németek friss világbajnok kapusa, [namelink name="Manuel Neuer"] (Bayern München) maradt versenyben a FIFA-Aranylabdáért.

A szűkített listát hétfő délután hozta nyilvánosságra a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA).

Az esélyes ezúttal Cristiano Ronaldo, aki az elmúlt szezonban Bajnokok Ligáját nyert a Real Madriddal, és 17 góllal rekordot állított fel a legrangosabb európai kupasorozatban. A Primera Divisiónban 30 mérkőzésen szerzett 31 találatával lett gólkirály, ugyanakkor a brazíliai világbajnokságon nem tudott maradandót alkotni, mivel a portugál válogatottal már a csoportkörben búcsúzott.

Akárcsak tavaly, illetve az elmúlt hat évben mindig, Ronaldo első számú vetélytársa ezúttal is az argentin Lionel Messi. Meglepetés lenne ugyanakkor, ha a Barcelona "Bolhája" lenne a befutó, mivel idén nem tudta megközelíteni azt a teljesítményt, amivel korábban négyszer is kiérdemelte a világ legjobbja címet. Messi a Barcelonában többször is sérült volt, a bajnokságban és a világbajnokságon "csak" ezüstérem jutott neki, igaz, Brazíliában a németektől elszenvedett döntőbeli vereséget követően átvehette a torna legjobbjának járó elismerést.

A harmadik jelölt Manuel Neuer, a Bayern München világbajnok kapusa, akinek azzal is meg kell küzdenie, hogy az ő posztján játszók ritkábban kerülnek rivaldafénybe, mint a támadók. Az Aranylabdát eddig csak egyszer, 1963-ban adták kapusnak, akkor a szovjet Lev Jasin győzött.

A szövetségi kapitányok, a válogatottak csapatkapitányai, illetve újságírók szavazatai alapján a január 12-i FIFA-gálán hirdetnek győztest.

A FIFA-Aranylabda díjra jelöltek teljes névsorát október 28-án tették közzé, azt szűkítették most háromra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!