Ország-világ

2012.05.10. 20:50

Történelem érettségi: a javítókulcs korrigálását kérik a tanárok

A Történelemtanárok Egylete a középfokú történelem írásbeli vizsga javítókulcsának korrigálását kéri, mert az egyik feladatban több helyes választ lehetett adni.

A Történelemtanárok Egylete (TTE) a középfokú történelem írásbeli vizsga javítókulcsának korrigálását kéri, mert az egyik feladatban több helyes választ lehetett adni; ilyenre a múlt évben is akadt példa - közölte Miklósi László, a szervezet elnöke csütörtökön az MTI-vel.

Mint írta, a 8. feladat a.) pontjának első képéhez a "túltermelés" kifejezés mellett "az ipari termelés visszaesése" kifejezést is helyes megoldásnak kell tekinteni. "Fontosnak tartjuk, hogy a megoldókulcsban egyetlen helyes válasz helyett a másik meghatározás is elfogadható legyen" - fogalmazott Miklósi László.

Hangsúlyozta azt is: a minden szempontból korrekt értékelést különösen fontossá teszi, hogy a diákok érettségi eredménye - és ezáltal továbbtanulási lehetősége - akár egyetlen ponton is múlhat. A TTE sajnálatosnak tartja, hogy, bár erre azonnal, még jóval a javítókulcs kiadása előtt felhívta a figyelmet, az illetékesek nem vették figyelembe a problémát - tette hozzá.

Az Oktatási Hivatal csütörtökön az MTI kérdésére azt közölte, hogy szakmai kérdésekben a tételkészítő bizottság az illetékes, és erre a felvetésre is ők fognak majd válaszolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában