Sport

2014.11.05. 16:59

Rangos ifjúsági és serdülő asztalitenisz verseny Szombathelyen

A legnépszerűbb ifjúsági és serdülő asztalitenisz sorozat házigazdája lesz Szombathely szerdától vasárnapig. A 8000 dollár összdíjazású nemzetközi versenyen 33 országból 358 versenyző 22 asztalon küzd a helyezésekért – hangzott el a rendezvény szerdai sajtótájékoztatóján.

A város képviseletében Koczka Tibor, Szombathely alpolgármestere elmondta: kiemelkedően magas az indulók létszáma, többek között Dél-Korea, Japán, Tajvan, Chile, Dánia és Horvátország asztaliteniszezői játszanak az Arena Savariában.

A Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) képviseletében Alen Ivancin versenyigazgató kiemelte: a Hungarian Junior & Cadet Openen asztalhoz állók száma a valaha volt legmagasabb versenyzői létszám ITTF-versenyen. Hozzáfűzte: a prémium versenyek nemcsak pénzdíjazásban és ranglistapontokban emelkednek ki a többi közül, hanem a megrendezés feltételei is szigorúbbak. Stocker Miklós, a magyar szövetség főtitkára kiemelte: korábbi versenyeivel Szombathely segítette vissza a sportág nemzetközi vérkeringésébe a honi szövetséget. Ennek köszönhetően láthatja most vendégül Magyarország Európa utánpótlásának élvonalát, valamint az asztalitenisz elitjét adó ázsiai országok pingpongosait.

Szarka Tibor, a Szombathelyi Asztalitenisz Kör elnöke az MTI kérdésére elmondta: a magyar színeket 46 játékos képviseli. A legjobb szereplés a főtáblán induló Imre Leilától és Majoros Bencétől várható, de esetükben is a nyolc közé jutás már bravúros eredménynek számítana.

A versenyek minden nap 9-22 óráig tartanak, a belépés ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!