Kecskemét és környéke

2012.01.20. 10:50

Tízmilliós tűzkár keletkezett a kunszentmiklósi textilüzemben

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint mintegy tízmillió forintos kár keletkezett a kunszentmiklósi textilüzemben bekövetkezett tűzeset során.

Delmagyar.hu

Mint arról korábban a delmagyar.hu is beszámolt, a kunszentmiklós ipari övezetében egy textilüzem egyik háromezer négyzetméteres csarnokának tetőszerkezete gyulladt ki szerda este. Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a tűzoltásvezető a felderítés során a fokozatot négyes kiemeltben határozta meg, így a kunszentmiklósi tűzoltók mellett kecskeméti, dunaújvárosi, dabasi és szigetszentmiklósi egységek is érkeztek a tűzeset helyszínére.

Az üzemcsarnok „farkasoló" részében textiltermékek, textilszármazékok és az elszívóberendezés lángolt. Fenn állt a veszélye annak, hogy a lakosság számára veszélyes anyagok kerülnek a levegőbe, ezért a tűzoltásvezető helyszínre kérte a Veszélyhelyzeti Felderítő Csoportot, amely a tűz közvetlen közelében valamint a város több pontján méréseket végzett annak megállapítására, hogy került-e a levegőbe a lakosság egészségét veszélyeztető anyag. Méréseik alapján nem került a környezetbe ilyen anyag. A Budapesti 8. kerületi légzőbázis biztosította a tűzoltók számára a kiürült légzőpalackok utánpótlását. A több megyéből érkező tűzoltók gyors és szakszerű beavatkozásának köszönhetően a tűz továbbterjedését meggátolták, ezzel megóvták az épület és a benne tárolt nyersanyag nagyrészét. Hat órás megfeszített munkával sikerült a tüzet megfékezni. Az utómunkálat több órát vett igénybe.
Személyi sérülés nem történt. A kár értéke előzetes becslések alapján több 10 millió forintra tehető. Az eset körülményeinek tisztázására tűzvizsgálat indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!