Makó és környéke

2013.01.20. 21:02

Hatósági vizsgálat a makói gyepmesteri telepen

Makó - Csak kisebb, adminisztratív jellegű szabálytalanságokat talált a makói gyepmesteri telepen az állat-egészségügyi szakhatóság – még bírságot sem róttak ki. A vizsgálat annak nyomán indult, hogy egy helyi állatbarát a nyilvánossághoz fordult, azt gyanítva: a telep konténerébe lelőtt kóbor kutyákat dobtak.

Szabó Imre

A rendőri nyomozás információink szerint még tart, a járási hivatal állat-egészségügyi hatóságának vizsgálata viszont lezárult a napokban a makói gyepmesteri telepen. A szakhatóság figyelmét az keltette fel, hogy megírtuk: egy helyi állatvédő, [namelink name="Dancsi Péter"] kutyatetemek fotóit tette közzé a legnépszerűbb közösségi oldalon, és egy videót is, amelynek tanúsága szerint egy állatot még élve dobtak a nyitott udvaron elhelyezett gyűjtőkonténerbe. A kutyabarát szerint több ebet fejbe lőttek.

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

 A hivatal vezetője, [namelink name="Weszely Tamás"] lapunknak elmondta: a szakhatóság csak kisebb, adminisztrációs jellegű hibát tárt fel a vizsgálat során. A telep körülményeit rendben lévőnek találták, a befogott állatok tartását úgyszintén – almozásuk megfelelő, van vizük és élelmük. A tetemek tárolása ugyancsak megfelel az előírásoknak. Hiányosságot csak a befogott, illetve gazdákhoz kiadott kutyák nyilvántartásában találtak. Ez azonban csekély súlyú hiba, nem utal súlyosabb problémákra, így még bírságot sem szabtak ki. A hivatalvezető csupán arra készül, hogy megkéri a telepet fenntartó önkormányzati cég vezetőjét, emberei figyeljenek jobban az adminisztrációra.

[namelink name="Nagy Nándor"], a Kommunális Nonprofit Kft. vezetője ezzel kapcsolatban lapunknak annyit mondott: a vizsgálat eredményét rögzítő jegyzőkönyvet írásban egyelőre nem kapták meg. A cég akkor tudja hivatalosan is lezárni saját vizsgálatát, ha ez megérkezik – ez a jövő hét elejére várható. Hozzátette: a gyepmester felfüggesztése továbbra is érvényben van, de van, aki helyettesíti és ellátja a feladatkörből adódó munkát.

Címkék#Makó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!