Holdingot alapítanak, nő az építményadó és a strandbelépő ára

Hódmezővásárhely - A hatékonyabb működés érdekében egy holdingként működő és divíziót alkotó gazdasági társaságot hoznak létre Hódmezővásárhelyen – döntöttek a képviselők a csütörtöki rendkívüli közgyűlésen.

Munkatársunktól

Ezt a városellátó kft. átalakításával valósítják meg, a cég zártkörűen működő részvénytársasággá válik – ismertette [namelink name="Ambrus Norbert"], a jogi iroda vezetője. Hozzátette, az átalakulás nyárra érhet véget, mivel több hónapos jogi folyamatról van szó. Ez idő alatt megvizsgálják, mely önkormányzati társaságok – Hód-menza Kft., köztisztasági kft., Hód-fürdő Kft., városfejlesztési kft., kegyeleti kft. – kerüljenek bele a zrt-be. A közgyűlésen módosítottak az adórendeleten. Jövőre minimálisan nő a telek- és az építményadó.

Kiderült, 10,5 százalékkal nő a városi strand belépőinek ára. Azzal indokolták, hogy már 7 éve nem történt emelés, évekkel ezelőtt komoly infláció volt, valamint élményfürdővel bővül a strand, ami 110 milliós többletköltséget jelent. Lázár János országgyűlési képviselő szerint amennyiben az áremelésnek negatív hatása lesz, vissza kell állítani a jelenlegi árakat. Az emeléssel egyébként továbbra is a vásárhelyi marad a legolcsóbb strand – hangzott el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!