Szentes és környéke

2013.01.14. 15:44

Időjárás előrejelző radart telepítenek Szentesen

Szentes - Árvízvédelmi előrejelzésre is alkalmas lesz az a Szentesre telepítendő radar, amelyet nyílt közbeszerzésen, nettó 1 millió 832 ezer euró becsült értéken kíván megvásárolni az Országos Meteorológiai Szolgálat. A vételár 85 százaléka uniós támogatás, a maradék nemzeti forrás.

Delmagyar.hu

A berendezés alkalmas a légköri csapadék térbeli struktúráinak feltérképezésére és időbeli fejlődésének követésére. Kiemelt cél a csapadék intenzitásának és mennyiségének térbeli meghatározása. Ez a hidrológiai, és árvízvédelmi előrejelzés szempontjából különösen fontos.

A nyertes ajánlattevő feladata lesz a radar telepítése, üzembe helyezése, a helyszíni teszt elvégzése és az ajánlatkérő szakembereinek továbbképzése.

Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt két év átlagában a nettó árbevétele elérte az évi 1,6 millió eurót. Ebből a radargyártásnak, vagy értékesítésnek legalább évi 1 millió eurónak kell lennie.

Az ajánlattételi határidő február 25. Az összességében legelőnyösebb ajánlat lesz a nyertes, a súlyszámok között az ár a legnagyobb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!