Helyi sport

2014.04.28. 20:32

Hungerit-Szentes: fantasztikusan küzdöttek

A Hungerit- Szentesi VK OB I-es női vízilabdacsapata szenzációsan kezdte a bajnoki döntőt: idegenben, ötméteresekkel 14–13-ra verte a Dunaújvárost. A sikernek akkor van értéke, ha a szerdai második meccsen, Szentesen is nyernek a lányok.

Imre Péter

– Amikor talán 2 másodperccel a lefújás előtt megkaptam a labdát Rácz Daniellától, tudtam, el kell lőnöm, mert különben oda a mérkőzés – emlékezett az utolsó pillanatokra [namelink name="Gémes Alexa"]. Megpróbálta, és látványosan ejtett Kasó kapujába, mikor a labda a vízen landolt, akkor szólalt meg a duda.

– Voltak kétségeim, nem mindig hittem, hogy ezt a meccset visszahozhatjuk a sírból, de sikerült, és amikor egyenlítettünk, tudtuk: meg kell nyernünk, nálunk a lélektani előny. Itthon muszáj győzni, de a szerdai mérkőzés nehezebb lesz, mint a szombati, mert az Újváros is mindenképpen nyerni akar – mondta még Alexa.

A vezetőedző, [namelink name="Tóth László"] is szívesen idézte fel a szombati döntőt, és végig a csapat érdemeit hangsúlyozta.

Készülnek. Tóth László és csapata holnap ugrik medencébe a döntő második meccsén. Fotó: Vidovics Ferenc

Készülnek. Tóth László és csapata holnap ugrik medencébe a döntő második meccsén. Fotó: Vidovics Ferenc

 Május 9-én kezdődik a bronzcsata

Miután a Diapolo-Szeged férfi vízilabdacsapata az OB I elődöntőjében 3–0-s vereséget szenvedett az Egertől, a harmadik helyért játszhat. A klub zsinórban ötödik bronzérmét szerezheti, ehhez meg kell nyernie a Honvéd elleni párharcot, amely az egyik fél harmadik győzelméig tart. A pályaelőnyt a Vincze- legénység élvezi, így az első mérkőzést az akkor már nyitott újszegedi sportuszodában rendezik, május 9-én.

– Az jut eszembe először, hogy a lányok ismét bizonyították, nagyon tudnak küzdeni, harcolni egymásért, az egyesületért, hatalmas szívvel rendelkeznek!

Azzal folytatta: szombat este 10 óra után értek haza Szentesre, a Pano Sport Pubban vacsoráztak, ünnepeltek, a lányok lazíthattak, megihattak pár pohár (vagy korsó) sört, illetve bort, vasárnap pihent a keret, hétfőn már edzett.

– Várjuk a szerdai mérkőzést! – jelentette ki. Videóznak, megnézik, kielemzik a finálé első találkozóját, kedden már csak csiszolgatnak a játékon. Meglepni nem tudják egymást a gárdák, kondícióval is mindkettő bírja, apróságok dönthetnek – akárcsak szombaton. – Sok múlik az egyéni teljesítményeken is, és azok eddig jók voltak – mondta Tóth László.

Eldőlt, tegnap délelőtt érkezett a Szentesi VK ügyvezetőjének, Bíró Dánielnek az SMS-üzenete: „Technikai okok miatt nem lesz keddi tévés meccs, marad a szerda 18 órai kezdés". Amikor rákérdeztünk a konkrét okokra, azt mondta, a Digi TV erre hivatkozva mondta le a közvetítést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában