Szeged és környéke

2012.04.26. 17:41

Együtt megy börtönbe apa és fia

Szeged - Társtettesként, folytatólagosan elkövetett önbíráskodás kísérlete és testi sértés miatt jogerősen 4 év 3 hónap börtönre ítélte a Szegedi Táblabíróság a 22 éves Fórizs Gergelyt. Apja, a 49 esztendős Fórizs Elek 2 év 3 hónap börtönt kapott.

Munkatársunktól

A két férfi – ahogy korábban megírtuk – anyagi jellegű vitába keveredett 2010 januárjában egy akkor 39 éves budapesti férfivel az egyik szegedi panzió földszinti éttermében. A szóváltás közben Fórizs Gergely kést rántott, és hasba szúrta a fővárosi férfit, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett. A sértett egy ablakcserével is foglalkozó fővárosi kft. munkatársa, aki kollégáival azért jött Szegedre, hogy előrendeléseket vegyen fel. Így jutott el Fórizs Elek anyjához, akitől 100 ezer forint foglalót vett át.

Fórizs később ezt megtudván ingerülten közölte az üzletkötőkkel: ha élve akarnak kijutni Szegedről, akkor adják vissza a 100 ezer forintot. A sértettel végül a panzióban találkoztak, aki hiába mondta, hogy főnöke már postára adta az említett összeget, Fórizs Elek ezt már nem tartotta elegendőnek. A sértett megpróbált elmenni az asztaltól, de Fórizs Elek torkon ragadta, a falhoz nyomta, miközben egy pisztolyt vett elő. Dulakodás közben Fórizs Gergely oldalba szúrta az üzletkötőt. Ezt követően a sértett még védekezett, de a vádlottak tovább bántalmazták és egy sörösüveget is széttörtek a fején. Kiömlő vérét is fel akarták takaríttatni vele, de mivel a panzió személyzete addigra értesítette a mentőket, odébbálltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!