Digitália

2012.07.26. 19:06

A világ vezetőinek kétharmada aktívan a Twitterezik

A világ vezetői 43 nyelven írják - részben maguk, részben segítőik által - üzeneteiket.

A világ vezetőinek kétharmada rendelkezik Twitter fiókkal, de közülük csak kevesen követik egymás bejegyzéseit - derül ki egy új, Twiplomacy címmel megjelent tanulmányból.

A Burson-Marsteller PR cég csütörtökön megjelent tanulmánya 125 országban 264 vezető politikus Twitter-fiókját vizsgálta júliusban, amelyekből több mint 350 ezer üzenetet küldtek mintegy 52 millió követőnek.

A felmérés szerint Barack Obama amerikai elnök bejegyzéseit követi a legtöbb felhasználó a közösségi oldalon. Obama után a Fehér Ház, a brit miniszterelnöki hivatal, a Downing Street, Stephen Harper kanadai kormányfő, Félipe Calderon mexikói elnök, Dilma Rousseff brazil elnök és a francia köztársasági elnök hivatala, az Elysée-palota bejegyzéseit követik a legtöbben.

Az amerikai elnök bejegyzései között eddigi legnépszerűbb és legtöbbször megosztott írását május 9-én tette közzé, amelyben a homoszexuális párok házasodási joga mellett kampányolt.

A tanulmány szerint a G-20 csoport tagállamainak vezetői közül 16 használja aktívan a Twittert, azonban Kína, Szaúd-Arábia, Indonézia és Olaszország vezetői még nem csatlakoztak a közösségi mikrobolghoz.

A világ vezetői 43 nyelven írják - részben maguk, részben segítőik által - üzeneteiket, a legtöbbet használt angol nyelvet, a spanyol, a francia és az arab követi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!