Szeged és környéke

2013.10.31. 10:38

Hummeres per: a mentősök sem láttak gázspray használatra utaló nyomokat

Thomas R. B. születésnapján folytatódik jövőre a hummeres per. Az utolsó idei tárgyalási napon a vádlottat ellátó mentősök, orvosok egybehangzóan azt vallották, nem láttak a meglőtt osztrákon gázspray használatra utaló nyomokat.

Segesvári Csaba

Negyedik, egyben idei utolsó tárgyalási napjához érkezett csütörtökön Thomas R. B. a hummeres gázolóként ismert férfi büntetőügye. A Joó Attila vezette bírói tanács meghallgatta azokat az egészségügyi dolgozókat, akik tavaly ellátták Thomas R. B. sérüléseit. A tárgyalásra Kenéz Imre kedvese, és az elhunyt rendőr édesapja is ellátogatott. Írásbeli vallomásában Thomas R. B. azt állította, amikor S. Gábor rendőr motoros mellé lépett, arcába gázspray-t fújt, ettől megijedve, vakon gázolta el Kenéz Imre posztumusz rendőrhadnagyot.

Tanúként idézte meg a bíróság Dr. Bittó Csabát. Az apátfalvi háziorvos elsőként érkezett a gázoláshoz, elmondta, Kenéz Imrét már stabil oldalfekvésben találta, a légzése rendben volt. Megvizsgálta a rendőrt, majd a fához bilincselt vádlottat. – Thomas R. B. a kezét fájlalta, mivel a rendőr állapota súlyosabb volt, visszatértem Kenéz Imréhez. Az osztrákon két lőtt sérülést láttam, a sebeket elláttam. Közben leállt Kenéz Imre légzése, újra kellett éleszteni. A vádlott nem könnyezett, nem folyt a nyála. Angolul, érthetően tudtunk kommunikálni. Nem panaszkodott könnygázspray használatára, ennek nyomát sem láttam – vallotta az apátfalvi háziorvos.

A helyszínre érkező mentőegység egyik tagja a bíróságnak elmondta, amikor a vádlotthoz lépett, látta, hogy Thomas R. B. sír. Simon János mentőtiszt arról beszélt, „néhány, nem túl veszélyesnek tűnő lőtt sebet találtunk." Ellátták a vádlott sérüléseit, majd hordágyba rögzítve a mentőkocsiba helyezték. Elmondta, a férfi sírós állapotban volt, de nem a gázspraytól. – Ijedtség, a fájdalom ülhetett ki rajta. Rémült volt – mondta a tanú. Elmer János mentőtiszt azt vallotta a vádlottnak szintetikus opiátszármazékot adtak Szegedre szállítás közben.

Molnár Anna a szegedi traumatológia altató orvosa elmondta, amikor Thomas R. B. a klinikára szállították könnyezést, orrfolyást nem tapasztalt, a vádlottal végig tudott kommunikálni. Hozzátette, Thomas R. B. bal kezét és jobb csípőjét fájlalta, ezért egyik kezét kivették a bilincsből, közben fájdalomcsillapítókat kapott. Az orvos elmondta, fizikai bántalmazásnak, tettlegességnek nem látta nyomát, pedig a vádlottat tetőtől talpig, levetkőztetve átvizsgálták. A tanú felidézte, a vádlott nem emlékezett, mi történt vele, de nem volt sokkos állapotban.

Joó Attila tanácsvezető bíró a tárgyalást 2014. január 21-ére elnapolta, és további két tárgyalási napot is kitűzött január 28-ára és 30-ára. Szakértők meghallgatásával és videók megtekintésével folytatódik az eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!