Helyi sport

2013.06.16. 22:56

Marika-kupa: gólzápor, kánikula

A 44. alkalommal megrendezett Marika-kupa labdarúgótorna ezúttal a Röszke II. sikerét hozta. Az érdeklődők nem unatkoztak, ha kitartottak, négy meccsen 33 gólt láthattak.

Imre Péter

Az ország talán legnagyobb múltra visszatekintő labdarúgótornáját, a Marika-kupát szombaton már 44. alkalommal rendezte meg az alsóvárosi „Maracanában", a Szabadság téren az IKV-Alsóváros mindenese, Tóth „Pipu" István, akinek ismét sokat segített – például a finom gulyás megfőzésével – a Marika Presszó tulajdonosa, [namelink name="Szekeresné Gyuris Erzsébet"]. A négyes mezőnyt a házigazdán kívül további két megyehármas gárda, a Pázsit-UTC II. és a Röszke II., valamint a címvédő FK 1899 Szegednek ezúttal az U19-es csapata alkotta.

Gólokban nem volt hiány a Szabadság téren. Fotó: Karnok Csaba

Gólokban nem volt hiány a Szabadság téren.
Fotó: Karnok Csaba

Jegyzőkönyvek

A 44. Marika-kupa eredményei,
elődöntők: FK 1899 Szeged U19–IKV-Alsóváros 6–3 (3–1), gólszerzők: Katona (2), Péntek Zs., Szalai, Rácz, Forró, ill. Polyák, Szabó, Antal R.; Röszke II.–Pázsit-UTC II. 4–4, tizenegyesekkel: 5–4, a Röszke II. javára, a rendes játékidő gólszerzői: Tanács A. (2), Csehó, Tanács R., ill. Vékes, Tóth Z., Ördögh (2). Helyosztók, a 3. helyért: Pázsit-UTC II.–IKV-Alsóváros 6–0 (3–0), gólszerzők: Tanács (2), Torjai, Jursich, Molnár, Ördögh.

Döntő: Röszke II.– FK 1899 Szeged U19 7–3 (3–2).
Gólszerzők: Hoffmann (3), Szeles, Szűcs Sz., Szűcs D., Csehó, ill. Péntek G. (2),
Forró.Az első elődöntő a tavalyi finálé „visszavágója" volt, és az FK-s fiatalok a londoni eredményt másolva 6–3-ra nyertek és jutottak be a délutáni döntőbe. A másik elődöntő sokkal kiélezettebb csatát hozott: a Röszke és a Pázsit a rendes játékidőben nem bírt egymással (4–4), tizenegyesek döntöttek, 5–4 arányban az előbbi javára. A 3. hely valószínűleg már nem motiválta a vendéglátó IKV-Alsóvárost, mert a Pázsittól nagyon sima, 6–0-s vereséget szenvedett a helyosztón. A serlegért a rutinosabb Röszke szoros első félidőt követően magabiztos győzelmet aratott a szegedi
fiatalok ellen (7–3).

A hazaiaknak az utolsó hely mellett még azt is „zsebre kellett rakniuk", hogy ők lőtték a legkevesebb (3) és kapták a legtöbb (12) gólt, igaz, utóbbi kategóriában a finalista FK 1899 Szeged U19-es alakulata is csak kettővel maradt el tőlük. A kilátogató drukkerek azonban dörzsölhették a kezüket, a tizenegyespárbajt nem számítva 4 meccsen 33 gólt láthattak, ami – egy bonyolult matematikai művelettel kiszámítható – több mint 8-as átlagnak felel meg.

A rendező, az alsóvárosi foci szíve-lelke, Tóth „Pipu" érthetően bosszús volt a 4. hely miatt, de azt mondta: „az a legfontosabb, hogy az idén is megrendezhettük a Marika-kupát, és ez bizony felér egy győzelemmel".

A 44. Marika-kupa végeredménye: 1. Röszke II., 2. FK 1899 Szeged U19, 3. Pázsit-UTC II., 4. IKV-Alsóváros.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában