Csongrád és környéke

2013.07.31. 21:55

Hárman lopták el az ékszereket Csongrádon - minden elkövető őrizetben

Csongrád - P. Krisztián társa egy óvatlan pillanatban megragadta az aranygyűrűket tartó tálcát, majd kirohant az üzletből - az ékszerbolttól nem messze M. László várta, akivel elmenekültek a helyszínről. <br>

Palatinus Csaba

A Csongrádi Rendőrkapitányság nyomozói a kitartó rendőri munka eredményeként augusztus 1-jén a délelőtti órákban elfogták és gyanúsítottként kihallgatták R. Attila 29 éves hódmezővásárhelyi lakost. A gyanúsított két társával, a 19 éves P. Krisztiánnal, és a 41 éves M. Lászlóval a csongrádi Jókai utca egyik ékszerboltjából tulajdonított el ékszereket 2013. július 31-én.

Mindhárom elkövető ellen – őrizetbe vételük mellett - lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Korábban írtuk:

A megalapozott gyanú szerint a csongrádi Jókai utca egyik ékszerboltjába ment P. Krisztián július 31-én.  A 19 éves szentesi lakos ékszervásárlási szándékot színlelve arra kérte az eladót, vegye ki a vitrinből az ékszereket tartó tálcát. Ekkor lépett be az üzletbe P. Krisztián társa, aki egy óvatlan pillanatban megragadta az aranygyűrűket tartó tálcát, majd kirohant az üzletből. Erőszak és dulakodás nem történt. A tolvajt az ékszerbolttól nem messze a 41 éves M. László várta, akivel elmenekültek a helyszínről.

A Csongrádi Rendőrkapitányság egyenruhásai a bejelentést követően azonnal a helyszínre mentek és elfogták P. Krisztiánt, valamint a széles körű adatgyűjtés eredményeként néhány órán belül szentesi otthonából előállították M. Lászlót. Mindkét elkövetőt őrizetbe vette a Csongrádi Rendőrkapitányság és lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást ellenük.

Harmadik társukat keresi a rendőrség.

Korábban írtuk:

Szerdán, nem sokkal 12 óra előtt a csongrádi Jókai utca elején lévő ékszerboltba egy baseballsapkás, napszemüveget viselő férfi érkezett. Információink szerint a vásárlónak kihelyezett tele tálcát hirtelen megragadta, ám az eladó hölgy ezt észrevette, ellenállt, és kisebb dulakodás alakult ki.

A kirabolt csongrádi ékszerbolt. A szerző felvétele

A csongrádi ékszerbolt.
A szerző felvétele

Az elkövető erősebb volt, így nagy értékű arany ékszereket zsákmányolva futva távozott. A riasztásra a rendőrség gyorsan megérkezett – hivatalos közleményt csütörtökön hoznak nyilvánosságra az üggyel kapcsolatban. Információink szerint egyelőre nem rablás, hanem csak lopás ügyében nyomoznak. A békés hangulatú kisváros lakói megdöbbentek a történteken, és várják a részleteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!