Kék hírek

2012.05.14. 23:31

Állatviadal szervezőit fogták el Ózdon

A megalapozott gyanú szerint az állatviadalon a résztvevők kutyáikra ezer-ezer euró értékben fogadtak.

Állatviadal szervezőit fogták el a hétvégén Ózdon, tizenhárom embert állítottak elő, hármat őrizetbe vettek, és nyolc "pitbull jellegű" ebet is lefoglaltak - tájékoztatott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn.

[namelink name="Gaskó Bertalan"] arról számolt be, hogy vasárnap egy ózdi magáningatlanon lévő telephelyre egy helyi 38 éves férfi állatviadalt szervezett, a pitbull jellegű ebek verekedtetésén harci kutyájával egy 29 éves romániai férfi is részt vett.

A megalapozott gyanú szerint az állatviadalon a résztvevők kutyáikra ezer-ezer euró értékben fogadtak.

A vasárnap kora reggeli rajtaütés után a rendőrség tiltott állatviadal szervezésének bűntette és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette a büntetett előéletű ózdi férfit és két román állampolgárt.

A tiltott állatviadal szervezésével párosuló, engedély nélküli szerencsejáték felgöngyölítése a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság hosszan tartó felderítő munkájának köszönhető, az elkövetők elfogásában az ózdi és a nógrádi rendőrök mellett a Terrorelhárítási Központ munkatársai is közreműködtek - tette hozzá a szóvivő.

Címkék#rendőrség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!