1600 kutya Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Kicsiket és nagyokat, rövid és hosszú szőrűeket, hétköznapi és különleges fajtákat – mintegy 1600 kutyát neveztek a hétvégén Vásárhelyen a kétnapos CACIB Nemzetközi Kutyakiállításra a Hód-Mezőgazda Zrt. kiállítási centrumában.

Munkatársunktól

A szervező Hód-Dog Kutyabarát Egyesület elnöke, [namelink name="Benkő István"] elmondta: nemzetközi bírói gárda – többek között Ausztráliából, Szlovákiából, Dániából – mustrálta a kedvenceket, a két nap alatt mintegy 150 fajtát. Köztük olyan különlegeseket is, mint [namelink name="dr. Matuz György"] chao da serra de aires kutyusát, Csitát. A portugál pásztorkutyából csupán kettő él hazánkban. A sümegi állatorvos egyébként hovawarttenyésztő, egy világkiállításon találkozott először ezzel a fajtával, és 12 évet várt arra, hogy beszerezhessen az ősi német kutyafajtából. [namelink name="Vöröshegyi Ajtony"], akit a kiállításra is elhozott, több győzelmet, díjat is bezsebelt már. Vásárhelyről sem távozott elismerés nélkül.

Két nap alatt mintegy 150 kutyafajtát neveztek a vásárhelyi kiállításra. Fotó: DM/DV

Két nap alatt mintegy 150 kutyafajtát neveztek a vásárhelyi kiállításra.
Fotó: DM/DV

A gazdik egyébként gondosan készültek a bírók előtti fellépésre kedvenceikkel. Fésülték, tupírozták, lakkozták a kutyusok szőrét. Az ebeket szigorú górcső alá vették, megnézték, mennyire felelnek meg a fajtájuk jellegzetességeinek. Körbetapogatták a hátukat, fejüket, vizsgálták, hogyan áll a fülük, figyelték a mozgásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!