Szeged és környéke

2012.08.08. 21:12

Épül a szőregi kerékpárút

Szeged - Hétfőn kezdődött és október végére fejeződik be uniós támogatásból a Szőreget, Újszentivánt, Tiszaszigetet, Törökkanizsát összekötő kerékpárút építése.

Munkatársunktól

Szőreg önkormányzati képviselője, Rózsavölgyi József elmondta: elnézést kér azoktól a lakóktól, akiknek a háza előtt építik majd a kerékpárutat. A képviselő megígérte, minden lakót előre értesíteni fog, mielőtt elkezdődik az építkezés a háza előtt. [namelink name="Sindel János "]projektmenedzser közölte: az építkezés első üteme a Szőreg–Tiszasziget közötti szakasz megépítése. Újszentivánon, Tiszaszigeten és Törökkanizsán a munka utolsó fázisában járnak. Szőregen át kellett tervezni a nyomvonalat, ezért kezdődtek csak mostanában a munkálatok. A bicikliút szőregi szakasza a Hősök terétől a szerb templomig az úttest két oldalán fut majd, onnan az Újszentiván felé vezető oldalán halad tovább. A közel 400 ezer eurós beruházás 95 százalékát az Európai Unió finanszírozza, egy 2009-es pályázatnak köszönhetően. A kivitelező, a TMV Kft. tervei szerint október 31-ére fejezi be a munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!