Makó és környéke

2013.09.23. 12:02

Különleges légifelvételeket készít a makói multikopteres

Makó - Legutóbb tűzijátékon, előtte a SZIN Ákos koncertjén repült a magasba a makói Puszta Zoltán videós multikoptere. A távirányítós repülőeszközre sportkamerát rögzítve készít filmeket.

Major Zsuzsanna

- Repültem már vele fejjel lefelé és a szaltó is megy a levegőben. Ezek manuális üzemmódban lehetségesek, egyébként processzorok vezérlik a szerkezetet. Iránytű és GPS is van benne, ami megkönnyíti a vezérlést –mesélte a makói [namelink name="Puszta Zoltán"] fotós-videós légikamerájáról.

Zoli nem mindennapi felvételeket készít a különleges repülőeszközzel, amivel 200-300 méter magasba tud felszállni. A multikoptert három hónapja vásárolta, azzal emeli a levegőbe sportkameráját. Így kapta lencsevégre már a Hagymatikum Fürdőt, a SZIN Ákos koncertjén összegyűlt tömeget vagy a Dóm téri tűzijátékot. Első olyan filmjét, amiben légifelvételeket használt a kiszombori Kukorica Útvesztőről készítette.

Kukorica Útvesztő
Az eszközt rádiós távirányítóval irányítja. Sokszor gyűlnek köré csodálkozó gyerekek és felnőttek, amikor meglátják a furcsa eszközt a magasban és kiszúrják távirányítóval a kezében. Körülbelül egy hónapot vett igénybe, hogy teljes biztonsággal tudjak vele repülni. 12 V-os akkumulátorral működik, ezzel nagyjából 8-14 percet tudok a levegőben maradni – mondta.

Multikopter próbák
Zoli nem most kezdte a videózást, a Makó Művészeti és Videóműhelyben tanult majd a Makói Városi Televízió munkatársa volt. Jelenleg rendezvény- és reklámvideóket készít, több mint 15 éve fotózik és folyton ötletel valamin. Légifelvételeinek külön Facebook oldalt is nyitott.

Címkék#Makó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!