Szabadság tér, foci - fórum Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - A Szabadság téren zajló beruházás, parkolás, de a foci is szóba került a csütörtök esti lakossági fórumon Vásárhelyen. Lázár János országgyűlési képviselő a jövő évi parlamenti választásokon induló MSZP-s ellenfelét is megemlítette.

Munkatársunktól

Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Fura hír terjed a Szabadság tér 83. szám alatt: problémás a bojlerek bekötése, elhalasztják a felújítást, ugyanis a múlt hónapra ígérték a nyílászárók cseréjét, talán elfogyott a beruházásra szánt pénzt? – kérdezték a csütörtöki lakossági fórumon Vásárhelyen. Megírtuk: 6 társasház homlokzata újul meg. Kicserélik a nyílászárókat, utakat, járdákat, belső közlekedési tereket, térburkolatokat, zöldfelületeket újítanak meg. A beruházásra 694,5 millió forint uniós támogatást nyert Vásárhely, ehhez 200 millió az önerő. További 210 millió forinttal toldja meg a város, hogy a társasházaknál önként vállalt fejlesztések is legyenek – gázkészülékek, bojlerek felülvizsgálata, cseréje, elektromos hálózat, fűtési rendszer korszerűsítése.

A pénz nem fogyhatott el, ütemezve kapják – reagált Almási István polgármester. [namelink name="Mucsi László"], a városfejlesztési iroda vezetője hozzátette: küzdeni kell az áram- és a gázszolgáltatóval. A nyílászárókat legyártatták. Ha a bojlereket nem cserélik ki, akkor a szolgáltató nem hajlandó gázt adni, nehogy az új, jól záródó nyílászárók miatt probléma legyen.

Választás

A fórumra jövet hallotta, hogy az MSZP [namelink name="Varga Péter"] apátfalvi polgármestert, a párt megyei elnökhelyettesét indítja a jövő évi parlamenti választásokon a Makó–Vásárhely körzetben. Minden akadály elhárult az elől, hogy a vásárhelyiek rá szavazzanak, mert a helyi MSZP nem tudott országgyűlési képviselőjelöltet állítani – jegyezte meg Lázár János.

Mások is felszólaltak a Szabadság tér rehabilitációja kapcsán. Volt, aki azt mondta: küzdeni kell a lakókkal, hogy megértsék: a beruházás felfordulással jár, sárral, kiásott gödrökkel. Mások azt nem értik: miért csak hat társasházat újítanak fel (a legalább 10 százalék önkormányzati tulajdonban lévőket)? Felvetődött az is, hogy a piaci napokon megszállják az autósok a teret. A piacnál ugyanis fizetős a parkoló. Nem tud bemenni a mentő, a betegszállító.

– A cél, hogy fenntartható lakások legyenek a Szabadság téren. Átalakul a tér belső közlekedése, szerkezete – jelentette ki [namelink name="Lázár János"] országgyűlési képviselő. Hozzátette: meg kellene fontolni, hogy a nem piaci napokon hogyan működjön a parkolás. Kitért a stadion felújítására is, amely főként az iskolás gyerekek érdekeit szolgálja. A magyar fociról megvan a véleménye, de inkább megtartja magának. Fia unszolására megnézte a magyar–román meccset, de kár volt – tette hozzá. Többen bekiabáltak: akkor miért kell az országban stadionokat építeni? Ezek üzleti vállalkozások – reagált Lázár János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!