Szeged és környéke

2013.10.09. 12:57

Adónyomozók a püspökségen: elmebeteg a feljelentő?

Szeged – Kedden adónyomozók szállták meg Szegeden a püspökséget. A rajtaütésszerű nyomozás tényét többen is megerősítették. „Teljesen szabályos névtelen" bejelentés alapján nyomoznak.

Delmagyar.hu

   – Az ügyben a NAV pénzügyi nyomozói valóban nyomozást folytatnak feljelentés alapján költségvetési csalás vétség és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen – erősítette meg információnkat [namelink name="Barnáné Horváth Melinda"] főhadnagy,  a NAV Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense. Hozzátette, a nyomozás a Szegedi Járási Ügyészség fokozott ügyészi felügyelete mellett folyik.

Szeged 2011

Az egyházmegyét vezető Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök  és futballklub-tulajdonos. 2010-ben az egyházmegye többségi tulajdonában alakult meg a KITE Szeged. Az NB III-ban játszó csapatot két évvel ezelőtt Szeged 2011 néven az NB II-be nevezték, de idén júniusban kiesett, így visszakerült az NB III-ba. A 2013/2014-es idényt már nem Szegeden, hanem Gyulán kezdte el az együttes: a szintén az egyházmegye által működtetett Grosics Akadémiára költözött át.

– Ennél többet éppen a nyomozás érdekeire tekintettel nem tudunk megosztani a nyilvánossággal – közölte a szóvivő.

Megírtuk, az egyházmegye több iskolát is átvett az önkormányzattól, ahogy azt is, hogy a [namelink name="Lázár János"] vezette Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől nemrégiben több mint 2 milliárd forintos támogatást kapott a szegedi Dóm felújítására.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye közleménye (változtatás nélkül közöljük):

A Szeged-Csanádi Egyházmegye a Népszabadság Online (Nol.hu) által közölt hírekben értesült arról, hogy adónyomozók feljelentés alapján rajtaütésszerűen jelentek meg az Egyházmegye hivatalában. A hír azzal teljes, hogy ezzel egy időben a Gál Ferenc Főiskolán is ugyanez történt. Az Egyházmegye azt valószínűsíti, hogy a feljelentő(k) nem politikai szándékkal járt(ak) el, hanem pszichiátriai kezelés alatt álló, vagy arra szoruló személy(ek)ről van szó.
A Nol által közölt háttér információ azonban egyértelműen tudatlanságból, alattomos szándékkal elkövetett, félretájékoztatást tartalmazó támadás a Szeged-Csanádi Egyházmegye ellen, melyet az köszönettel fogad.
A Szeged-Csanádi Egyházmegye örömmel és készséggel működik együtt a NAV nyomozást végző munkatársaival, és kifejezi háláját szakszerű munkavégzésükért, abban a meggyőződésben, hogy bizonyos értelemben vett közszereplőként nemcsak becsületesnek kell lennie, hanem annak is kell látszania; a nyomozás lezárását követően várhatóan ezt igazoló dokumentummal is rendelkezni fog. Az pedig, hogy a Gál Ferenc Főiskolán a munkatársak egy napig fegyvert viselő személy társaságában dolgozhattak, növelte biztonságérzetüket.
A Szeged-Csanádi Egyházmegye a nyomozást lezáró határozat kézhezvételét követően szívesen ad tájékoztatást az ügy részleteiről és tanulságairól, és ha arra térítés ellenében lehetőséget kap, a szegedi Reok Palotában alkalmi kiállításon is bemutatja az ügy érdekesebb dokumentumait.
Szeged, 2013. október 9.

Szeged-Csanádi Egyházmegye


Korábban írtuk:
– Július 19. óta folyik nyomozás a szeged–csanádi egyházmegyében elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények alapos gyanúja miatt. A nyomozást egy feljelentés alapján a NAV Kecskeméti Bűnügyi Igazgatósága folytatja – tájékoztatta lapunkat [namelink name="Szanka Ferenc"], a Csongrád megyei Főügyészség szóvivője. A nyomozást november 19-éig meghosszabbították, annak cselekményeit a Szegedi Járási Ügyészség fokozott törvényességi felügyelete mellett végzik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!