Életstílus

2012.09.10. 21:09

Anyu, látod, szép vagy!

A Lilla magazin egyik legsikeresebb rovata az Átváltoztatjuk!, ahová a közelmúltban az eddigi legmeghatóbb megkeresés érkezett. Egy 24 éves lány az édesanyját nevezte be, aki súlyos betegség ellen szállt harcba, s talán most már elhiszi, hogy ismét szép az élet – és ő maga is az.

Sudár Ágnes

Fotó:

„Anyu rutinvizsgálatra ment el a húgommal, a nőgyógyász azonban rémisztő diagnózissal szembesítette. Azóta túl van egy súlyos műtéten, fizikailag megszenvedte az elmúlt időszakot, de lelkileg talán még jobban.

Annamária eddig is biztos lehetett gyermekei ragaszkodásában, de most megható gesztussal szembesült nagylánya szeretetével. Fotók: Bertleff András

Annamária eddig is biztos lehetett gyermekei ragaszkodásában, de most megható gesztussal szembesült nagylánya szeretetével. Fotók: Bertleff András

Nehéz hónapokon vagyunk túl. Az tartotta életben őt és a küzdeni akarását, hogy a hatéves kisöcsénket fel akarja nevelni" – mondta Horváth-Pataki Krisztina, aki a Lilla magazinnak az alábbi levelet küldte:

„Az édesanyámat szeretném, ha átváltoztatnátok. Persze ő erről nem tudna, csak az utolsó pillanatban. Tudom, hogy azt mondaná, neki már nincs szüksége arra, hogy szép legyen. De szerintem belül biztosan vágyik rá. Anyukám 43 éves, és túl van egy méhnyakrákon, ami nagyon megviselte... Nagyon várom a válaszotokat és köszönöm szépen." Sikerült rábeszélni Wimmer Annamáriát az „átváltozásra" – ezt láthatják kedden a Lilla magazinban. De az új külsőn túl az édesanya még egy nagyon fontos dolgot kapott: ékes bizonyságát annak, amit a szülő álmában mindig remél – olyan gyerekeket, akik élete legnehezebb pillanataiban is mellette állnak, s akikre érdemes a régi, csillogó tekintettel visszanézni.

Fia Bulcsú és unokája, Lilla nagyon erős érv volt, hogy meg kell gyógyulnia.

Fia, Bulcsú és unokája, Lilla nagyon erős „érv" volt, hogy meg kell gyógyulnia.
„Mindig büszke voltam anyura, akkor is, amikor a betegség megöregítette – mondja Krisztina. – Persze hogy nagyon jó így is látni. Nyilván nem lehet mindennap annyira „tipp-topp", mint a fotózás napján, de a tekintetében ismét ugyanazt látom, mint a betegsége előtt. Márpedig ennél többet nem kaphattunk volna."

A 2011 nyár elején kezdődő betegség – ahogy minden hasonló tortúrán átment családnál – náluk is átírta a mindennapokat. A máriakálnoki család kontrolltól kontrollig méri az időt, de szerencsére eddig biztatók az eredmények. Az orvostudományon túl az összefogás, az egymásra figyelés ad erőt nekik – önöknek pedig egy szép történetet és egy szép anyát.

Címkék#szépség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!