Ország-világ

2012.09.20. 17:03

LMP: hozzák nyilvánosságra az IMF-nek írt levelet!

Egy civil megfigyelő is vegyen részt a valutaalappal folytatott tárgyalásokon - mondta Vágó Gábor.

Az LMP arra kéri a kormányt, hogy hozza nyilvánosságra az IMF-nek szerdán elküldött levelet – mondta csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján [namelink name="Vágó Gábor"].

A politikus kezdeményezni fogja, hogy a számvevőszéki és költségvetési bizottság hallgassa meg az ügyben [namelink name="Varga Mihály"] hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli minisztert. Egyúttal megismételte korábbi kérésüket: egy civil megfigyelő is vegyen részt a valutaalappal folytatott tárgyalásokon.

A képviselő kijelentette, azért kellett az IMF-hez fordulni, mert az Orbán-kormány eljátszotta az ország gazdaságpolitikai hitelességét. Véleménye szerint azzal csak tovább rombolják a hitelességet, hogy Varga Mihály „titkolja" mi áll a Nemzetközi Valutaalapnak küldött levélben.

A hiteltárgyalásokért felelős miniszter szerda este az M1 Híradónak elmondta, aznap reggel a kormány elküldte az Európai Bizottságnak és az IMF-nek az alternatív javaslatait tartalmazó levelet. Ebben leírták, hogy a kabinet milyen lépéseket tenne az IMF-megállapodás érdekében – tette hozzá.. Varga Mihály az M1 Az este című műsorában azt valószínűsítette, hogy a Nemzetközi Valutaalap október eleji közgyűlését követően lesz majd lehetőség érdemben folytatni a pénzügyi mentőhálóról szóló tárgyalásokat.

Címkék#LMP#imf

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában