Ország-világ

2013.07.19. 18:55

Fidesz: ha a baloldalon múlik, összeomlott volna a betegellátás

A szocialisták kormányzása alatt a kórházak és a mentőszolgálat a működőképességük határára értek - közölte a párt.

Fidesz szerint ha a baloldalon múlt volna, már összeomlott volna a betegellátás.

A nagyobbik kormánypárt sajtóirodája ezt arra reagálva közölte pénteken, hogy [namelink name="Kökény Mihály"], az MSZP egészségügyi tagozatának elnöke sajtótájékoztatóján azt mondta: pártja szerint a kormány a pénzkivonásokkal, valamint szervezetlen irányításával és hatalmi arroganciájával "kómában tartja" az egészségügyet.

A Fidesz a közleményében azt írta: a szocialisták kormányzása alatt a kórházak és a mentőszolgálat a működőképességük határára értek, az intézmények eladósodtak, a mentőautók lerobbantak, az egészségügyi dolgozók többsége pedig elhagyta a pályát.

Hozzátették, a Gyurcsány-Bajnai-kormány cserbenhagyta az orvosokat, az ápolókat, a betegeket pedig vizitdíjjal és kórházi napidíjjal akarta sújtani.

A Fidesz sajtóirodája a kabinet intézkedéseit sorolva kitért arra: a jelenlegi kormány megkezdte a baloldal által felhalmozott kórházi adósságállomány csökkentését, az intézmények fejlesztését, az egészségügyi dolgozóknak béremelési program indult, új mentőállomások épülnek, és új mentőautók segítik a gyorsabb betegellátást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában