Szeged és környéke

2014.07.25. 21:17

Páratlan páros és dixie-muzsika a ligetben

Kecskeméti vendégjátékkal és a hagyományos dixie-gálával folytatódik a műsor az Újszegedi Szabadtéri Színpadon.

Munkatársunktól

Negyedik előadását hozza idén az Újszegedi Szabadtéri Színpadra a Kecskeméti Katona József Színház. A visszatérő partner produkcióit imádja a közönség, nagy sikereket arattak korábban is a ligetben. Az sem kétséges, hogy a július 29-én és 30-án látható Ray Cooney-darab, a Páratlan páros is kacagtató jelenetekkel örvendezteti meg a nézőket.

A mű főhőse, John Smith kettős életet él: szigorú időbeosztás szerint látogatja két, egymásról persze mit sem tudó feleségét. Ebből persze fergeteges poénok születnek a közkedvelt darabban. A produkció rendezője és egyik főszereplője a kecskeméti színház igazgatója, [namelink name="Cseke Péter"]. Mellette többek között Szerednyey Bélát, Danyi Juditot és Magyar Évát láthatjuk.

– Azt szokták mondani, hogy az operett műfaj királynője a Csárdáskirálynő. Erre az analógiára építve én bizton tudom állítani, hogy a vígjáték királya a Páratlan páros – mondja Cseke Péter. 

– Gyakorlatilag Guinness-rekorderek vagyunk az előadással, hiszen ilyen hosszú ideig még nem ment színházban prózai mű: 30 éve játsszuk a darabot, több mint 900 előadást tartottuk már belőle.

Szerednyey Béla és Danyi Judit a Páratlan páros egyik jelenetében. Fotó: Kecskeméti Katona József Színház

Szerednyey Béla és Danyi Judit a Páratlan páros egyik jelenetében. Fotó: Kecskeméti Katona József Színház
Kihagyhatatlan program az Újszegedi Szabadtéri Színpad műsorán a Szegedixie Gála is, amely rendre megtáncoltatja a dzsessz és a szving szerelmeseit. Őrjítő, pörgős ritmusok rázzák fel ilyenkor a színházi közönséget. Idén augusztus 3-án látható és hallható a dixie a ligetben.
Ahogyan a korábbi években, idén is a Storyville Jazz Band a rendezvény házigazdája.

– Idén kétrészes koncertet hallhat a közönség. A Storyville Jazz Band vendége most is többek között Frankie Látó lesz – mondja [namelink name="Háló Pál"], a zenekar vezetője. – Ez alkalommal a szving irányába tereljük a műsort. Három-négy új dalt is hallhat majd a közönség, és előadunk modernebb dzsesszfeldolgozásokat is. Egy különleges Ella Fitzgerald-feldolgozás is hallható lesz.

Az est vendége a Mrs. Columbo női zenekar, amely egyre népszerűbb a hazai könnyűzenei életben. Az együttes frontembere [namelink name="Galambos Dorina"], a zenekar könnyed, bohókás, mégis igényes zenét játszik. A rögtönzött zene világából indulnak ki, az általuk játszott dallamok a nem zeneértő fül számára is ismerősek, hiszen nagyrészt ismert dalokat formálnak saját képükre. A dixie-éjszaka végén a két zenekar összeáll egy kis közös muzsikálásra, hogy igazi örömzenéléssel örvendeztesse meg a közönséget.
(X)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!