15 keramikus a vásárhelyi szimpóziumon

Hódmezővásárhely - Öt héten át, szeptember 8-ától október 12-éig 10 magyar és 5 külföldi keramikusművész alkot Vásárhelyen, a 17. nemzetközi kerámiaszimpóziumon.

Munkatársunktól

Az immár nemzetközi hírű eseményen Hódmezővásárhely önkormányzata és a városban működő gyárak anyagot, égetést és teljes technológiát biztosítanak az alkotóknak, akik egy zsűri által kiválasztott művet a városi kerámiagyűjteménynek adnak a szimpózium zárásakor.

– Tizenhat év hagyománya kötelez bennünket – mondta [namelink name="Almási István"] polgármester –, de a 21. század szellemében kell megújulnia a vásárhelyi kerámiának. Nagy siker, hogy már Herendre is meghívták a szimpóziumot kiállításra.

– Az elmúlt 16 évben 17 ország 232 művésze alkotott Vásárhelyen, és a helyi gyűjteményt általuk 530 kerámia gyarapította. Az idei szimpóziumnak több különlegessége lesz. Témája: Hód – Mező – Vásár – Hely. A művészek 62-féle alapanyagból dolgozhatnak – közölte [namelink name="Pannonhalmi Zsuzsa"], a szimpózium egyik főszervezője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!